'15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla Şuurlu Gençlik Konferansı düzenlendi. 

Etkinlikler çerçevesinde 1.Sınıf Emniyet Müdürü ve Sanatçı Ahmet Sula, 15 Temmuz ve Şuurlu Gençlik Konferansı ile Afyonkarahisarlılarla buluştu. Özellikle Afyonkarahisarlı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, Belediye Kültür Sanat Akademisi Konferans salonunda yapıldı. Söyleşiye; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, Belediye Başkan Yardımcımız Murat Öner, daire müdürleri, gençler ve davetliler katıldı.

VATAN SEVDANIZDAN TAVİZ VERMEYİN

Beş yıl önce cuntacılar tarafından yapılan hain kalkışmanın yıl dönümünde yaşananları unutturmamak, '15 Temmuz' ruhunu bir kez daha anımsatmak adına Belediye ve Genç MÜSİAD tarafından yapılan söyleşi de 1.Sınıf Emniyet Müdürü ve Sanatçı Ahmet Sula, gençlere doğruluktan dürüstlükten ve vatan sevdasından taviz vermemeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca söyleşide; Sula tarafından 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı vatandaşların tankların önünde verdiği milli mücadele hazırlanan video ile aktarıldı.

BU MİLLET ÖLDÜĞÜ GÜN DEĞİL UNUTTUĞU GÜN ÖLÜR

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'e teşekkürde bulunan 1.Sınıf Emniyet Müdürü ve Sanatçı Ahmet Sula açıklamasında; 15 Temmuz konusunu yılın her ayı, haftanın her günü işliyorum. Biz, insanlık âleminin ihtiyaç duyduğu bir milletiz. Biz öldüğümüz gün değil, bu günleri unuttuğumuz gün ölürüz. Gençlerimizi bunun bilinciyle geleceğe hazırlamak, bastığı toprağı fark ettirmek üzere 15 Temmuz şuuruyla Afyonkarahisarlı gençlerle buluştuk. Etkinliklerimiz, Allah'ın izniyle çok şükür iyi gidiyor. İnşallah, burada da bir iz bırakacağız. Gençlerimizde farkındalık oluşturmak, bastığı toprağı ve ecdadını tanıması bilinci ile geleceğe hazırlamak için buradayız." diye konuştu.

HATTI MÜDAFAA YOKTUR SATHI MÜDAFAA VARDIR

15 Temmuz şehitlerini rahmet ile anarak sözlerine başlayan Vali yardımcısı Nurullah Kaya ise Her birimiz Türkiye'nin farklı yerlerinde 15 Temmuz'u acı bir şekilde tecrübe ettik. Her birimiz unvanına sıfatına bakmaksızın da sokakları, meydanları, havalimanlarını topyekûn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde doldurmuştuk. 1960, 1980'lerde yapılan girişimleri engellemeyen Milletimiz, bunun ukdesi ile o acıları bir kez daha yaşamamak için 15 Temmuz darbe girişimine dur dedi. Vatandaşlarımız, Hattı Müdafaa Yoktur Sathı Müdafaa Vardır sözünü en güzel örnekle tüm şehirlerimizin meydanlarında canı ile kanı ile bedel ödeyerek zaferi elde etti. dedi. 

15 TEMMUZ'U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

 Başkan Yardımcısı Murat Öner 15 Temmuz şuurunu canlı tutmak adına etkinlikler yaptıklarına dikkat çekerek, 15 Temmuz'un 5. Yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyor ve yâd ediyoruz. İnşallah kıyamete kadar ezanımız şanlı al bayrağımızın altında okunmaya devam edecek. Bizler özgür ve bağımsız bir Türkiye'de yaşayacağız. Bu günleri bizlere miras bırakan ecdadımızdan Allah razı olsun. Bu vatanın evlatları olarak bizlere düşen görev, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi çok çalışmak. Emeği geçenlere saygılarımı sunuyorum. ifadelerini kullandı.

"AFYONKARAHİSAR GENÇLİĞİ HİÇBİR ZAMAN BAYRAĞINI DÜŞÜRMEYECEK"

Genç MÜSİD Başkan Vekili Mehmet Karakol konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Milletin bağımsızlık mücadelesinin en büyük örneklerindendir. Biz gençlerin söz konusu vatan olduğunda neler yapabileceğini, aziz vatan için gerekirse canını seve seve vereceğini gördük. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm gençleri gibi Afyonkarahisar Gençleri olarak şartlar ne olursa olsun vatanımızı, bayrağımızı düşürmeyecek, uğruna her şeyimizi verebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın dedi. Konferans ardından Vali Yardımcımız Nurullah Kaya, Belediye Başkan Yardımcımız Murat Öner protokol üyeleri ve gençler tarafından Sanatçı Ahmet Sula ve Sanatçı Alperen Kekilli'ye teşekkür plaketi ve hediyeler takdim edildi.