Afyonkarahisar’ın Türkiye’de ki markası olan Ahmet İpek Sucukları, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın teşhir listesinde yer aldı. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu duruma tepki gösterdi.

İpek, tesis olarak son teknolojiye sahip olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

ŞAŞKINLIK VE ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENDİK

“17.04.2020 tarihli Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan firmamızında içinde bulunan listeyi şaşkınlık ve büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

1900 yılların başlarından günümüze kadar 4.nesin tarafından temsil edilen, kalite ve hijyen kurallarından kesinlikle ödün vermeden üretimine devam eden firmamız, dünya standartlarında yenilenen üretim parkuru ve bünyesinde bulundurduğu, bir çok firmada bulunmayan, uluslararası gıda üretim sertifikalarını ile sektörünün öncü firmaları içerisinde bulunmaktadır. Konu ile ilgi tüm departmanlarımız iç denetim kuralları gereğince denetlenip düzenli olarak kontrol edilmektedir. Ürünlerimiz Tarım ve Orman bakanlığı tarafından yapılan standart kontroller haricinde, firmamız tarafından düzenli olarak çeşitli laboratuvarlarda kontrollerden geçirilmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgilendirme en kısa zamanda belgeleri ile birlikte kamuoyu ile paylaşılacaktır.”