-Afyon Postası’ndan Kemal Baykara’nın Özel Haberi. 

İlçe Tarım Müdürlüğündeki tüm işlemlerde Oda üyeliği şartı aranmaktadır. Bu durum 560 çiftçinin üretimden vazgeçtiğini gösteriyor. Sinanpaşa ovasının tarım açısından en verimli topraklara sahip olması üretimdeki kaybın ne kadar büyük olacağını gösteriyor.

350 YENİ KAYIT VAR, 911 KAYIT SİLDİRMİŞ

Sinanpaşa Ziraat Odası Başkanı Abdullah Türkyılmaz Genel Yayın Yönetmenimiz Kemal Baykara’ya yaptığı açıklamada”2020 yılında toplam 560 kişi Ziraat Odamızdan ayrılmış çiftçiliği terk etmiş köyler beldeler boşalmıştır” dedi. “Odaya 2020 yılında 350 yeni kayıt yapılmış 911 kişi kaydını sildirmiş bu sonuçla 560 kişi tarım ve hayvancılıktan kopmuştur.”

ZAMLARLA GİRDİ MALİYETLERİMİZ YÜKSELMİŞTİR

“Bir yılda besi yemine %53, Nitrat gübrede % 53, sertifikalı tohumlarda %36 ile %90 arası, tarım ilaçlarında da %50 artış olmuştur.” Köylerden ve beldelerden genç çiftçilerin göç ettiğini buralarda sadece emekli kişilerin kaldığını belirten Türkyılmaz” İki beldemiz de köy olma yolunda” dedi

GÜMRÜKSÜZ VERGİSİZ İTHALAT BİZİ ZARAR ETTİRİYOR

Bölge çiftçileri de en büyük sıkıntılarının tarım ürünlerinin gümrüksüz ve vergisiz ithal edilmesi olduğu bu nedenle mahsullerini de değerinde satamadıkları olduğu beyan ediyorlar.“Mazota, tohuma, gübreye, ilaca ve elektriğe en çok vergiyi biz veriyoruz. Avrupalı çiftçiler hem hükümetlerinden teşvik alıyor hem de ürününü vergisiz gümrüksüz bize satıyor.”Mazota, tohuma, gübreye, ilaca ve elektriğe yapılan zamların maliyetlerini artırdığını buna bağlı olarak mahsullerinin değerlerinin artmadığını zararlarının seneden seneye çoğaldığını söylüyorlar.

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...