İçişleri Bakanlığı'nın Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor projesi kapsamında Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği tarafından hazırlanan Sandıklı Kültüründen Seçmeler oyunu, Afyon Eğitim Vakfı yararına öğrenciler için sahnelendi. Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki son gösterime Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AFSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necip Becit,İl Jandarma Komutanı Alb. Yılmaz Kırgel, İl Genel Meclisi Başkanı ve AEV İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, AEV Yönetim Kurulu ve ATSO Meclis Üyesi Adnan Demirel ve tiyatro severler katıldı. 

SALON TAMAMEN DOLDU

Salonun tamamen dolduğu tiyatro oyununda Afyonkarahisar düğünleri, davetleri, yemekleri, gelin-kayınvalide ilişkileri ve gündelik yaşamı anlatıldı. Oyunun son bölümünde kadına karşı maddi ve manevi şiddetin eleştirilmesi yoğun alkış aldı. Oyunun sonunda tüm seyirciler ayağa kalkarak oyuncuları alkış yağmuruna tuttu.

PEK ÇOK KİŞİNİN EMEĞİ VAR

Başkanlığını Fulya Bolcal’ın yaptığı Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği’nin Perde Güçlü Kadınlar İçin Açılıyor adlı projesi kapsamında hazırlanan Sandıklı Kültüründen Seçmeler adlı oyunun proje eğitmenliğini Yönetmen Seyhun Sertan üstlenirken, oyunda Ayşe Aycan, Ayşin Erkalan, Dilek Kalçin, Fadime Yanmaz, Hacer Sümer, Hatice Poyraz, Kadriye Yaman, Nazik Çavuş, Neşe Erdem, Nursel Kalçin, Raziye Aktürk, Raziye Karadaş, Sıla Onuk ve Zehra Öztürk rol aldı. Işık kumandada Büşra Kalçin ve Efe Bolcal, salonda ise Gizem Büşra Sönmez ve Yasemin Sipahioğlu görev aldı.

KONUŞMALARLA TEBRİK ETTİLER

Tiyatro oyununun sonunda İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AFSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necip Becit, İl Jandarma Komutanı Alb. Yılmaz Kırgel, İGM Başkanı ve AEV İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, AEV Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Meclis Üyesi Adnan Demirel, AEV Genel Sekreteri Murat Diker konuşma yaparak kadın oyuncuları kutladı.