-Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Özel Haberi. 

Afyon Postası, Afyonkarahisar’ın deprem dosyasını açmaya devam ediyor. Gazeteci Nail Azbay konuyla ilgili şehirdeki riskli binaların sayılarını ve bu binalarda kaç kişinin yaşadığını araştırdı. 

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Resmi internet sitesinde yer alan “2019 Yılı Faaliyetleri”nde il genelindeki riskli alanlar ve riskli binaların verileri yer alıyor. Bu veriler içerisinde özetle şu bilgiler yer alıyor: 

AFYON’DA İKİ ALAN RİSKLİ BÖLGE

Afyon’da 2 adet toplamda 42 hektarlık riskli alan bulunuyor.  Bu alanlardan biri Mısri Cami civarı. Diğer alan ise İmaret Cami civarı. Her iki alana ait uygulama yapma yetkisi Afyonkarahisar Belediyesi’nde bulunuyor. 

MISRİ CAMİ ETRAFI…

Bu alanın toplam büyüklüğü 17 hektar. Burada tam 8 mahalle var. Bu mahallelerde 878 bina yer alıyor. Bu binalarda ise 2013 verilerine göre 3200 kişi yaşıyor. 

İMARET CAMİ CİVARI…

Bu alanın büyüklüğü 25 hektar. Burada tam 11 mahalle var. Bu riskli alanda ise 1063 bina yer alıyor. Bu riskli alanda ki binalarda ise 2013 verilerine göre 3621 kişi yaşıyor. 

10 BİN KİŞİDEN DAHA FAZLA KİŞİ YAŞIYOR

Her iki mahallede Afyon Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre 2017 yılında 9 bin 931 kişi yaşıyor. Yani ortalama bugün için bu mahallelerde 10 binden fazla kişi yaşıyor. 

İL GENELİNDE 563 BİNA TESPİT EDİLDİ 

Afyon’da faaliyet yürüten lisanslı firmalar tarafından il genelinde 563 riskli bina var. Bu binalarda ise 1795 daire yer alıyor.  Tuik verilerine göre Afyon’da hanelerde ortalama 4,7 kişi yaşadığını baz alırsak yaklaşık 8 binden fazla kişi bu riskli binada yaşıyor. 

ORTALAMA 20 BİN KİŞİ RİSKLİ ALANDA YAŞIYOR

Toparlarsak hem şehir merkezindeki iki alan hemde il genelinde 1795 daire için vatandaşların talep ettiği ve lisanslı firmaların “riskli binadır” dediği yerlerde bugünkü nüfusu baz alırsak ortalama 20 bin kişinin yaşadığını söyleyebiliriz. Bu Afyonkarahisar’ın depreme bir an evvel hazırlık yapması gerektiğini net bir şekilde gözler önüne seriyor. 

VALİLİK VE BELEDİYELERİN HAREKETE GEÇMESİ GEREKİYOR

Afyonkarahisar Valiliği’nin ve il genelindeki tüm belediyelerin, ilgili kurumların riskli olarak ilan edilen bu binalar için derhal gerekeni yapması bekleniyor.

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...