Ahmet Neoldum, “İmar Barışı” kapsamında kaçak binaların ödüllendirildiğini söylemiş ve bu binaların olası bir deprem sonrasında yıkılabileceğine dikkat çekmişti. 

AFYON’DA KAÇ BİNAYA “AF” ÇIKTI

Afyon Postası’ndan Nail Azbay, Afyonkarahisar’da kaç binanın imar barışı kapsamında “affedildiğini” araştırdı. İşte sonuçlar:31 Bin 918 İmar barışı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü talep topladı. Bu taleplerin 31 bin 507’si olumlu sonuçlandı. Yani 31 binden fazla bina imar barışı kapsamında affedildi. Bu başvurular neticesinde 109 Milyon 537 bin lira devlet gelir elde etti. Bu veriler bizzat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait verilerdir. 

Ahmet Neoldum ne demişti?

Kentsel dönüşümden daha acı bir şey var. İmar Barışı diye bir şey çıkardık. Genel af çıkardık. Ülke çapında kaçak yapılan, imara uygun yapılmayan bir çok binaya biz imar barışından oturulabilir müsadesi verdik. Bu binalar en yakın zamanda yıkılır endişesini ben taşıyorum. Depremde en riskli yerler burası. Çünkü hiç bir mühendislik şartnamelere uyulmamış, ruhsatnamesi olmayan affederek kullanılabilir müsadesi verdik. Kaçak binaları mükafatlandırdık. Deprem kuşağında olan ülkemizde böyle bir şey yapılmaması lazım.