Afyonkarahisar’da en fazla lavantanın bulunduğu Dazkırı’nın İdris Köyü’n de Kurban Bayramı sonrasında hasat dönemi başlıyor. Her geçen gün lavanta bahçesinin arttığı köyde şu anda her hanenin mutlaka bir lavanta bahçesi var. 

BU SENE 4 LİRAYA YÜKSELDİ

Köy Muhtarı Sami Şahin, Afyon Postası’na yaptığı özel açıklamada lavanta fiyatlarının geçen yıla orana arttığını ifade ederek şunları söyledi: 

“Geçen yıldan bugüne kadar çok şeyler değişti. Lavanta üretimimiz 2300 dekarlık alana yayıldı. Hasatlarımızın zamanı geldi. Bayram sonunda hasata başlıyoruz. Fiyatlarımız arttı. Geçen sene 3 liraydı bu sene 4 lira oldu”

YAĞ TESİSİ KURULDU

Bu sene sayın valimiz Gökmen Çiçek’in ve kaymamakımızın destekleriyle köyümüze bir yağ çıkarma tesisi kazandırdık. Devletimize teşekkür ediyoruz. Artık paramız daha değerlenecek. Burada gelirimiz biraz daha artacak. 

YAĞIN LİTRESİ 350 LİRADAN 850 LİRAYA ALICI BULUYOR

Şu anda lavanta yağının litresi 350 liradan başlıyor 850 liraya kadar alıcı buluyor. Kalitesine göre fiyatlar değişiyor. Bizim tesisimiz damlama sistemli son sistem bir tesis. 

600 BİN LİRA PARA BEKLİYORUZ

Burada artık her hanenin bir lavanta bahçesi var. Babasından dedesinden kalan boş arazileri dahi lavantaya çevirdik. 2300 dekarlık alandan 400 bin civarında köyümüze para girdi. Bu sene 600 bin civarında bir para girmesini bekliyoruz. 

FOTOĞRAFLAR BÜYÜLEDİ

Diğer yandan lavanta bahçeleride fotoğraf tutkunlarınında uğrak noktası olmaya devam ediyor. Fotoğraf Sanatçısı Çağrı Selek’in lavanta bahçelerinde görüntülediği fotoğraflar büyük beğeni topladı. >>Afyon Postası'nın Özel Haberi.