Başmakçı ilçesinde kuraklık etkisini gösterdi. Özellikle ilçeye bağlı Aşağıbeltarla ve Ovacık köylerinde içme suyu tamamen tükendi. İlçe merkezinden bu köylere tankerlerle su taşınıyor. Köy muhtarları çare bulmak için Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’ne gelerek burada Başkan Burhanettin Çoban ile görüştü. 

20 GÜN ÖNCE SU BİR ANDA BİTTİ

Afyon Postası’na özel açıklamalarda bulunan Ovacık Köyü Muhtarı Ekrem Dalgülge, 20 gündür su sıkıntısı yaşandığını söyledi. Dalgülge, “Kuyuda su bitti. 20 gündür bu böyle. Günde 20 ton Başmakçı ilçe merkezinden su getiriyoruz. Bu suda bir saatte bitiyor. Hayvanlarımız var. Zor durumdayız. Günde sadece bir saat su verebiliyoruz. 150 hanelik 300 nüfuslu bir köyüz. 500 büyükbaş, 2 bin küçükbaş hayvanımız var. Kuyuda bir anda su bitti. Şu anda vatandaş banyo bile yapamıyor”

24 SAATTE BİR SAAT SU VERİLEBİLİYOR

24 saatte bir saat su veriyoruz. Bir çözüm istiyoruz. KÖYDES’ten 130 bin lira ayırttık. İl genel Meclisi bütçesinden geçmiyor. Milletvekillerimizin haberi var. Başta Ali Özkaya’nın. Biz gerçekten mağduruz. Vatandaş ağlıyor. Bir damla suyumuz kalmadı. 

BAHÇE SULANAN SUYU İÇME SUYUNA BAĞLADIK

Aşağıbeltarla Muhtarı Erkan Şahin ise, bahçe sulamasında kullanılan suyu içme suyu şebekesine verdiklerini dile getirerek, “15 gündür bizde su sorunu yaşıyoruz. Mevcut sulama kuyusu var. Oradan suyu yukarı basıp kullanmaya çalışıyoruz. Ama bu çözüm değil. Vatandaş bu suyla bağ bahçe suluyordu. Onların sularına ortak olmuş oluyoruz. 380 nüfusumuz var” dedi >> Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Özel Haberi. 

Editör: TE Bilişim