-Afyon Postası’nın Haberi.

Meteoroloji Afyonkarahisar’ın 6 ilçesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Açıklamada Dinar, Çay, Evciler, Başmakçı, Dazkırı, Kızılören için metrekareye 21 ila 50 kilogram yağışın düşebileceği ifade edilerek ani sel ve su baskınlara karşı dikkatli olunması istendi.

METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞEBİLİR

Açıklama şöyle: “Bugün öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Göller Yöresinde başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların Antalya'nın kuzey ilçeleri (Döşemealtı, Aksu, Kepez, Korkuteli), Burdur il geneli, Isparta'nın batısı( Merkez, Gönen, Keçiborlu, Atabey, Uluborlu, Senirkent), Afyonkarahisar'ın güneybatısında (Dinar, Çay, Evciler, Başmakçı, Dazkırı, Kızılören) kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

ÇAY VE SULTANDAĞI İLÇELERİ DİKKAT

Vali Mustafa Tutulmaz’da konuyla ilgili vatandaşları uyararak, şöyle dedi: “Bugün akşam saatlerinden itibaren ilimizde kuvvetli sağanak yağış beklenmektedir. Özellikle güneybatı ilçelerimiz ve Sultandağı, Çay ilçelerimizde yağışların etkisini hissettirmesi bekleniyor. Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olalım”