Goril Medya ve Afyon Postası bünyesinde Türkiye’yi tanıtmaya Afyonkarahisar’dan başlayan Chimwemwe Chita, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Sadece medyanın değil siyaset dünyasınında dikkatini çeken Chita, TBMM’den davet aldı. Bursa Milletvekili, İnşaat Yüksek Mühendisi, TBMM Türkiye-Zambiya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Atilla Ödünç, Chita’yı TBMM’de misafir ederek Türkiye’yi tanıttığı için kendisine teşekkür etti. 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TANITIM ÇOK ÖNEMLİ

Milletvekili Atilla Ödünç, şunları söyledi: “Ülkelerin tanıtılması, güzelliklerinin, tarihinin sergilenmesi, yabancı gözüyle uluslararası kamuoyuna sunulması oldukça önemli. Sosyal ağların tüm dünyayı sardığı ve etkisi altına aldığı bir dönemde yaşıyoruz. Sosyal medya ülkemizin tanıtılmasında verimli bir şekilde kullanılmalıdır. Teknolojinin gelişmesi, cep telefonlarının yaygınlaşması, işlevlerinin artması sayesinde her insan bir kültür elçisi olabilir. Elimizdeki imkanlar iyi kullanılmalı ülkemizin tanıtılması noktasında her vatandaşımız üzerine düşeni yapmalıdır.

CHİTA’NIN VİDEOLARI OLDUKÇA DİKKATİMİ ÇEKTİ

Afyonkarahisar’da öğrenim gören, bir öğrenci olmasına rağmen, çektiği videolarla fenomen olan Chimwemwe Chita’nın, tanıtım videoları oldukça dikkatimi çekti. Nezih Türkçesi, sıcaklığı, samimiyetiyle büyük ilgi gören Chita bir kültür elçisi gibi çalışıyor. Tarih, gastronomi, yerel adetlerle ilgili videolar çekiyor. Bunları büyük bir ustalıkla takipçilerine sunuyor. Ana dili İngilizce olan Chita takipçilerine Afyonkarahisar’ı görmeleri gerektiğini vurgulayarak, onları Afyonkarahisar’a çağıyor. 

CHİTA’YA TBMM’Yİ TANITTIK

Bursa Milletvekili Ödünç, 2018 yılından beri, TBMM’de Türkiye-Zambiya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığını yürütüyorum. Cihita hanımefendinin Zambiyalı olması ve bir kültür elçisi gibi çalışması oldukça dikkatimi çekti. Kendisini Gazi Meclis’te ağırlamaya karar verdim. Bunu kendilerine ilettim. Sağ olsunlar kırmadılar ve bu davetimize icabet ederek TBMM’de kendisi ile bir araya geldik. Gazi Meclis’te bir gezi yaparak, kendilerine TBMM’ni tanıttık. Meclisimizin çalışmaları hakkında bilgi verdik. Oldukça verimli geçen bir tanıtım oldu. Kendileri mecliste bulunmaktan, bu atmosferi solumaktan oldukça memnun kalarak, Türkiye’nin yabancılara tanıtılması noktasında elinden gelen tüm gayreti göstereceklerini ifade ettiler.

CHİTA, TÜRKİYE’Yİ TANITMADA BİR KÖPRÜDÜR

Milletvekili Atilla Ödünç, Türkiye’nin tanıtılmasında kültür elçileri oldukça önemlidir. Ülkemizin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini, gastronomisini yakından bilen, gören yurtdışından gelerek Türkiye’de eğitim alan yabancı uyruklu öğrenciler bu hususta büyük bir köprüdür. Sosyal medya çağında yaşıyoruz. Artık dünya bir küresel köy haline gelmiştir. Yeter ki bu avantaj tanıtımda verimli bir şekilde kullanılsın. Çektiği videolar ile fenomen olan Chimwemwe Chita ülkemizin tanıtılmasında bir köprüdür. Kendilerini TBMM’de ağırlamaktan memnun oldum. Davetimize icabet ettiği için kendilerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki ülkemizin güzelliklerini gerek başka ülkelerde, gerekse Zambiya’da en iyi şekilde anlatacaklardır. Sayın Cihita’yı Payitaht Bursa’mızın eşsiz tarihini, benzersiz doğal güzelliklerini bir kültür elçisi olarak tanıtmaya davet ettim.