Çekya ve İspanya’dan öğrenci ve öğretmenlerin de katıldığı hareketliliğe Afyonkarahisar Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokul öğretmenleri Ceylan Barmanbek ve Mehmet Köseoğlu’nun önderliğinde Aysu Adak, Merve Bayram, Zeynep Sarıpınar, Şeyma Nur Temel, Mine Kuşçu, Safiye Durgun, Ayşegül Karakuş, Esma Yağcı, Elif Tuana Damar, Mert Efe Sav ve Muammer Akkuş adlı tam 11 öğrenci etkinlikte yer aldılar.

5 GÜNLÜK ÇORUM…

Beş günlük Çorum hareketliliği kapsamında öğrenciler ilk gün hazırladıkları tiyatro skeçlerini ve kendi ülkelerinde yetişen bilim adamlarıyla ilgili sunumlarını yaptılar. Daha sonraki günlerde resim atölyesinde maske, sanat atölyesinde ise proje grubu olarak her biri proje logosuyla ilgili ayrı ürünler ortaya çıkardı. Çorum’daki Engelliler Merkezini gezerek yaşıtları ve büyükleriyle el işi, ebruli ve çömlek işçiliği yapma fırsatı yakaladılar. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından da ağırlanıp sohbet etme ve projelerinin amaçlarını tanıtma imkanı buldular. Hareketliliğin kültürel ayağında ise Amasya vardı. Son günlerinde ise henüz yeni bir şekilde Çorumlu bir çiftçi tarafından tarlasını sürerken bulunan Hititlere ait bileziğin sergilendiği Çorum Müzesi ve Boğazkale gezildi.

FARKLI KÜLTÜRLERDEN İNSANLARLA TANIŞTILAR

Büyükkalecik öğrencileri farklı kültürden insanlarla tanışmanın yanı sıra, tiyatro skeçlerini onlara sergilemekten heyecan duyduklarını, Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde çok güzel ağırlandıklarını özellikle ev sahibi öğretmenleri Seçil Tokatlı’ya çok teşekkür ettiklerini belirttiler. Çorum ve Amasya’yı ilk defa gördüklerini söyleyen öğrenciler hareketliliğin çok yoğun ama bir o kadar da hızlı geçtiğini vurguladılar.  Öğretmenleri Ceylan Barmanbek ise özellikle bir Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak Çorum’da son olarak bulunan eseri ve Boğazkale’yi görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Sırada İspanya hareketliliği olan Büyükkalecik ekibi şimdi dört gözle Mayıs ayını beklediğini dile getirdi.