Hüseyin Karnıbüyük’ün kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: 

DEVLETİMİZLE HELALLEŞMEK GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Bugün biz esnaflar için pandemi döneminde gerektiği gibi yardımcı olamadık haklarını helal etsinler demiş. Bizim devletimizle helalleşmek gibi bir durum söz konusu değildir. Devletimize bize niye nakti yardım yapmadı diye hakkımızı helal etmek ya da haram etmek gibi bir şeyi dillendirmeye edebimiz ve aldığımız aile terbiyesi müsaade etmez.

ADALETSİZLİKTEN DOLAYI HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Yalnız devletimize değil ama siz yöneticilerimize bu süreçte yaptığınız adaletsizliklerden dolayı hakkımı şahsım adına helal etmiyorum. Neyi mi helal etmiyorum? Biz yakınlarımızı bir avuç insanla defnederken sizler binlerce kişiyle cenazelerinizi kaldırdınız! Biz işletmelerimize bir kişi sokamazken sizler lebaleb salonlar doldurdunuz! Gariban esnafı sıkboğaz ettiğiniz günlerde büyük işletmelere yol verdiniz! Bu vatanın evlatları kapısının önüne çıkamazken turistlere memleketi serbest ettiniz buda yetmezmiş gibi ecnebiye karşı bizleri aşılı evcil hayvana benzeterek aşağıladınız. Kendiniz kapatıp sıfır gelirle ortada bıraktığınız bizlerden devlete ödenecek olan bağkur primi işçi sigortasını tahsil ettiniz ödeyemeyene de faiz uyguladınız bunca esnafı yasal tefeci bankaların kucağına ittiniz.

ADALETSİZLİKLERİ UNUTMAM

İşte bu yüzden bu yaptığınız adaletsizlikleri unutmam. Yaptığınız köprülerden ücretini verip geçebilirsiniz ama sıraat köprüsünden bizlerle helalleşmeden geçemeyeceksiniz! Sadece sizler değil içine düştüğümüz durumu görmelerine rağmen sizleri korumak uğruna bizleri nankörlükle hatta vatan hainliğiyle suçlayan partizanlarınız da bizlerden helallik almadan o köprüden geçemeyecekler.

ESNAF BAKANLIĞI İSTİYORUM

Biz Küçük esnaflar kapısına geleni çevirmeyen Ahi Evran geleneği ile yetişmiş veren el alan elden üstündür düsturuyla yoğrulmuş kişileriz Bizleri biz gibi temsil edecek Esnaf Bakanlığı istiyorum. Yani muhatap istiyoruz…

AŞIK MAHZUNİ ŞERİF’İN SÖZLERİYLE NOKTAYI KOYDU

Sözlerimi şu dizelerle bitiriyorum VESSELÂM 

Mevlam gör diyerek iki göz vermiş

Bilmem ağlasam mı ağlamasam mı

Dura dura bir sel oldum erenler

Bilmem çağlasam mı çağlamasam mı

Yoksulun sırtından doyan doyana

Bunu gören yürek nasıl dayana

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana

Bilmem söylesem mi söylemesem mi

Mahsuni şerifim dindir acını

Bazı acılardan al ilacını

Pir sultanlar gibi dar ağacını

Bilmem boylasam mı boylamasam mı