Valilik makamında gerçekleştirilen takdim töreninde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Gazi Ertuğrul Demir ve ailesi hazır bulundu.

Şerefli Türk Ordusunun Neferi Olmaktan Gurur Duyuyorum

Milletin istiklali ve istikbali için hiç çekinmeden canını feda etmeye hazır olduğunu ifade eden, 2 çocuk babası gazi Uzm. Çvş. Ertuğrul Demir: “Arkadaşlarımla birlikte PKK'lı teröristlerce 4 Ağustos 2015 tarihinde pusuya düşürüldük.  Haince gerçekleşen saldırıda 1'i karnıma, 3'ü de sırtıma isabet eden mermiler nedeniyle ağır yaralanarak 6 ayı yoğun bakım olmak üzere 2 yıllık bir tedavi sürecim oldu. Gerçekleşen 8 ameliyatın ardından sağlığıma kavuştum. Şerefli Türk ordusunun bir neferi olduğum için gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Kahramanlıklarıyla Yeni Nesillere Örnek Oluyorlar

Afyonkarahisar Valiliği’nde bir kahramanı, kahraman bir aileyi ağırlamaktan ve Devlet Övünç Madalyası verecek olmaktan onur duyduğunu ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “Gazimiz ve ailesiyle tanışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Kahraman gazilerimiz temsil etikleri ulvi değerlerin bilinciyle, onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere örnek olmaktadırlar. Bugün bu topraklarda yaşayan nesiller olarak bizler, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz” dedi.

Fedakârlığınızın Karşılığı Olamaz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile diğer kurum ve kuruluşların gazi ve şehit yakınlarının her türlü ihtiyacında daima yanlarında olduğuna belirten Vali Gökmen Çiçek, Şehit yakınları ve gazilerin her türlü meseleleriyle yakından ilgilenmeye devam edeceklerini vurguladı. Vali Çiçek şöyle devam etti: “Elbette ki sizin fedakârlığınızın karşılığı olamaz. Şehadet yolunda hiç tereddüt etmeden yürüyen siz kıymetli Mehmetçiğimizin canını ortaya koyarak savunduğu bir mücadeleye paha biçilmesi mümkün değildir. Bizler şehit yakını ve gazilerimizin yükünü hafifletmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Ben Vali olarak, tüm çalışma arkadaşlarımla beraber emrinizdeyiz. Bu şehrin sınırları içinde hiçbir şehit ailemizin ve gazimizin sıkıntı yaşamasına zorluk çekmesine müsaade etmeyeceğiz. Madalyalarınız devlet ve millet olarak sizlere karşı şükran duygularımızın bir ifadesidir. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Gazi Uzm. Çvş. Ertuğrul Demir ve eşi Müberra Demir ile bir süre sohbet eden Vali Gökmen Çiçek, “Aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve hürmetle yâd ediyor, gazilerimize Mevla'dan sağlık ve afiyet diliyorum. Birliğimiz ve beraberliğimizin daim olması dileklerimle, Allah her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel ülkeyi koruyup muhafaza etsin inşallah” ifadelerini kullandı.