Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’dan yapılan açıklama şöyle: 

KUZEY IRAK’TA YAŞANDI

Pençe Yıldırım Harekâtı kapsamında; 10'uncu Komd.Tug.K.lığı sorumluluk sahasında; 3/10'uncu Komd.Tug.K.lığı unsurlarının konuşlu olduğu Kuzey Irak Hakuk bölgesinde BTÖ mensuplarıyla dün 21.06.2021 tarihinde temas meydana gelmiştir.

AFYONLU ASKER AYAĞINDAN YARALANDI

Teröristler tarafından dıron ile askerlerimizin üzerine patlayıcı atılmıştır. Yaşanan temas sonucunda Afyon nüfusuna kayıtlı  P.Uzm.Çvş.Yusuf Yayla bacağından yaralanmıştır.  Yaralı Askerimizin helikopter ile Fatihler Kışlasına tahliyesi yapılmıştır. İlk müdahelesi yapıldıktan sonra Hakkari Devlet Hastanesinde tedavisine devam edilmektedir. Askerimizin Sağ ayağı siz altından ampute olmuştur. Teröristlerin bombayı attığını görünce diğer askerler zarar görmesin diye patlayıcıyı 2 ayağının arasına sıkıştırmış ve bomba patlamış diğer arkadaşlarını kurtarmış.

DURUMU TAKİP EDİLİYOR

Dernek başkanlığı  olarak haberi alır almaz ailesi ile iletişime geçtik.Yaralı askerimiz ile telefonda konuştuk.Moral verdik.Askerimizin durumunu an ve an izliyoruz.Allah Gazimiz ve Tüm Gazilerimize sağlık versin.