İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü şehrin tanıtımına destek olmak için yeni bir yarışmaya imza attı. Yarışmanın tanıtım toplantısı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır tarafından, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nde yapıldı. “Masallarla Afyonkarahisar”yarışmasının düzenlendiğini söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, bu kapsamda dünyaca ünlü ve Emirdağ’ın Amorium Antik Kenti’nde doğduğu bilinen Ezop’dan ilham alarak yola çıktıklarını söyledi. “Yeni Ezop’larımızı arıyoruz” diyen Tanır: “620’lü yıllarda Amorium’da yaşamıştır. Bundan dolayı Afyonkarahisar’da böyle bir masal yarışmasının yapılmasını da anlamlı buluyoruz. Bir masalda sen yaz diyerek herkesi yeni Ezop Masalları yaratmaya çağırıyoruz” dedi. 

“MASAL ÇOCUKLARIN UFKUNU GELİŞTİRİR”

Masalın çocukların dünyalarında ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Tanır: “Afyonkarahisar’ın kültürel değerlerini masallarda yaşatılmasını sağlayarak, yayılması noktasında önemli atmak istiyoruz. Biliyorsunuz masal kulaktan kulağa ulaşan ve sözlü edebiyat alanının önemli bir türü. Masalda kahramanlar, devler, padişahlar, cüceler vardır. Yani masalın içinde hayal gücünü açan nice kahramanlar vardır. Masal çocuklarımızın da ufkunu genişleten bir özelliğe sahiptir. Ufku geniş çocuklarında gelecekte çok güzel işler yapacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla bu yarışma ile çocukların hayal dünyasına ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi

15 YAŞINDAN BÜYÜKLER KATILACAK

Yarışmaya 15 yaşından büyüklerin katılacağını söyleyenTanır, kaleme alınan eserlerin bakanlığa da gönderileceğini dile getirdi. Masal yarışmasında çıkan eserlerin daha sonra kitaplaştırılacağını belirten Tanır, “Yarışmanın şartnamesi belirlendi. 3 Aralıkta duyurusunu yaptık ve 7 Aralık itibari ile eserleri kabul etmeye başladık. Yarışmaya 15 yaşında büyük herkes katılabilir. Birden fazla eserle katılabilecek isteyenler. Yarışmaya katılım eserlerin müdürlüğümüze elden teslimi veya internet sitemiz üzerinden bize ulaştırılacak.   4 Marta kadar başvuruları kabul edeceğiz. Nisan ayı içinde de seçici kurul tarafından sonuçlandırılacak” dedi.

“AFYONKARAHİSAR MASALLARDA YAŞAYACAK”

Yarışmaya katılacak masallarda Afyonkarahisar’ın yer ve mekanlarının geçmesini çok arzuladıklarını söyleyen Mehmet Tanır, açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Masallarda zaman ve mekan kavramı çok geniştir. Biz bu yüzden katılacak eserlerde Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel yerlerinde kullanılmasını istiyoruz. Geleneksel el sanatlarımızın kullanılmasını istiyoruz. Afyonkarahisar’da Ulusal Kültür envanterine giren 13 tane mesleğimiz var onların da yer almasını arzuluyoruz. Böylelikle kültürümüzün de yaşatılmasını sağlamaya çalışacağız.”

BASIN CAMİASINDAN DESTEK

Basın toplantısına Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Münire Burcu, Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt da katılarak destek verdi.