Yeni Hastane Camii İmam-Hatibi Niyazi SAK’ın Kur’an tilavetiyle başlayan toplantı, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun açış konuşmasıyla devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı  arasında imzalanan protokolün gençliğe yönelik hizmetlerdeki olumlu katkılarına değinen  Kabukçu, yürütülen çalışmaların  hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Bu çalışmaların öncelikli hedef kitlesinin üniversite gençliği olduğunu ifade eden Kabukçu, KYK yurtlarında ve TDV evlerinde kalan ya da kalmayan tüm gençlerle, lise ve ortaokul çağındaki öğrencilerin bu çalışmalardaki önemine değindi.

İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU'nun  konuşmasının ardından İl Gençlik Koordinatörü  Ebubekir ÇETİNER; “Gençlik Koordinatörlüğü ve Faaliyetleri” konulu bir sunum yaptı ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalara dair katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca yakın tarihte açılması planlanan “Afyonkarahisar İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi”nin ve burada gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin tanıtımını yaptı.

Katılımcıların soru, fikir ve önerileriyle katkı sağladığı toplantı, İl Müftü Yardımcısı  Sevdegül ÇEKİÇ’in yaptığı değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla sona erdi.