Konya'dan sonra Mevlevilik kültürünün en yaygın olduğu ilimizde, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde düzenlenen söyleşiyle Afyonkarahisar'da Mevlevilik konuşuldu.

                RAM Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yunus Emre Uğur tarafından Hz. Mevlana'nın hayatı ve ilahi aşkı anlatıldı.  Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ise Afyonkarahisar'da Mevlevilik'in bilinen başlangıç tarihinden günümüzü kadar izlediği süreci anlattı. Büyük ilgi gören söyleşi, Çağhan Adar'ın sanat yönetmenliğinde icra edilen sema töreni ile sona erdi.  

                Program sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Öğretim Görevlisi Yunus Emre Uçar ve Eğitimci İhsan Akar ile Sanat Yönetmeni Çağhan Adar'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Hz. Mevlana'nın yaşantısı ve özellikle 'ilahi aşk' temalı birçok sözü ile yüzyıllar öncesinden günümüze ışık tutmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Karakuş, Afyonkarahisar Belediyesi olarak Mevlevilik ile ilgili etkinliklerin devam edeceğini söyledi.