Afyonkarahisar Motokros’un formulası MXGP’nin ilk kez aynı haftada yapılan iki etap yarışlarına ev sahipliği yaptı.Afyonkarahisar'da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası'nın 9. ayak organizasyonunda (MXGP Of Afyon) çeşitli kategorilerde mücadeleler verildi. Dünya Motokros Şampiyonası'nda ilk kez bir şehir adına yarış düzenlendi.Afyon Motor Sporları Merkezi'ndeki organizasyonun son gününde Dünya Gençler Motokros Şampiyonası'nın (MX2) birinci yarışı yapıldı. Gençler kategorisinde yarış saat 15.00'te başladı. Türkiye'yi ve Afyon’u gururlandıran şampiyona oldukça heyecanlı anlara sahne oldu.

NEFESLER TUTULDU

Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarış boyunca adeta nefesler tutuldu. İlk yarışı Fransız Maxime Renaux kazanırken, ikinciliği aynı ülkeden Tom Vialle elde etti, İtalyan Mattia Guadagnini ise üçüncü oldu.

DÜNYANIN EN İYİ PİSTİ

Şampiyonada MXGP 2. Yarış saat 16:00’da başladı. Dünyanın en iyi pistinde mücadele veren motor yarışçıları zorlu parkurda adrenalin dolu anlara da imza attı. Afyon Motor Sporları Merkezi'ndeki organizasyonda Dünya Gençler Motokros Şampiyonası'nın (MX2) ikinci yarışı yapıldı. Tom Vialle birinci tamamladığı yarışmada ikinciliği Fransız Maxime Renaux, üçüncülüğü de Jed Beaton aldı. Düzenlenen törenle dereceye girenlere kupaları Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Milletvekillerimiz Ali Özkaya ile İbrahim Yurdunuseven tarafından verildi.

EN ÇOK İZLENEN YARIŞ

Dünyanın en çok izlenen yarışlarından biri olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın 8’inci etabı MXGP of TURKEY ve 9’uncu etabı MXGP of AFYON dünyada ilk kez aynı hafta içinde yapıldı. MXGP of TURKEY 4-5 Eylül’de ve MXGP of AFYON 7-8 Eylül’de “Dünyanın En İyi Pisti” ödüllü Afyon MotorSporları Merkezi’nde koşuldu. Dünyanın en iyi motokrosçularının yarışacağı yarışlar 7.3 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede yayınlanarak 3.1 milyar izleyici tarafından izlendi. MXGP of TURKEY ve MXGP of AFYON yarışları Türkiye’de ise TRT SPOR ve TRT SPOR YILDIZ’dan canlı canlı yayınlandı.

DÜNYA’NIN GÖZÜ AFYONKARAHİSAR’A ÇEVRİLDİ

Şampiyonayı Amerika, ABD, Afrika Avrupa’dan çeşitli ülkeler de takip etti. Öte yandan önümüzdeki günler ve hafta boyunca da şampiyonanın tekrarı ve organizasyondan geriye kalanlar; FOX Latin Amerika, Redbull TV MX Dünyası, Afrika AXP, Arnavutluk Kreator TV, Avusturya Kreator TV, Baltics TV3 Sport, Bosna Kreator TV, Hırvatistan Kreator TV, Finlandiya MTV Fransa Automoto TV, Macaristan Kreator TV, Kosova Kreator TV, Karadağ Kreator TV, Kuzey Makedonya Kreator TV, Portekiz SPORT TV, Romanya Bak Spor, Sırbistan Kreator TV, Slovenya Sport TV ve İspanya Movistar ‘da yayınlanmaya devam edecek.