Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm Dayanışma Derneği Başkanı Serhat Tugan, tüm vatandaşların Zafer Meydanı’ndaki Kentsel Dönüşüm ofisine çağrıldığı ve kişinin arsasına özel fiyat verildiğini söyledi. Afyon Postası’na konuşan Tugan, “3 +1’ler 30 bin TL, 2+1’ler 300 bin, 1 + 1’ler 210 bin TL civarında” dedi. İşte Tugan’ın söyledikleri: 

FİYATLAR ESKİSİNE GÖRE İYİ AMA…

Verdiği fiyatlar eskisine göre iyi. Ama insanların ilk beklentisine göre kötü. Örneklemden gidelim. Bir kişinin 80 metrekare arsası var üzerinde tek ev varsa 175 bin lira gibi para alacak. Bir kişinin 80-100 metrekare arsası varsa burada iki evi varsa 324 bin lira sayılacak. Vatandaşın evi ortalama 300 bin lira sayılacak. Metrekaresi 3 bin TL civarında fiyat çıkıyor. İki evi olan iki ev verilecek. Tabi kalan kısmı ödemek şartıyla. Örnek veriyorum 2 artı 1 evin fiyatı 300 bin lira. Kişinin eski evi 300 bin lira dendiyse bir ev daha alacaksa adam 300 bin lira daha ödeyecek. Bunuda 180 ayda ödeyecek. 6 ayda bir memur maaşına göre zamlanacak. 

DESTEK YÜZDE 50

Eskiden devletin projeye katkısı yüzde 30’du. Şu anda yüzde 50 olduğunu hükümet olarak destek verdiklerini söylediler. 6 ayda bir memur maşına göre zam gelecek. Bugünkü fiyatlar daire tesliminde de geçerli olacak. 

PROJEDE KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER VAR

Projede küçük değişiklikler yapılmış. Bir dairesi olan bir daire iki dairesi olan iki daire verilecek. Evi olanlara ev verilecek. Arsa sahipleri sanki ev alamayacak gibi ya da az ev alacak gibi. 

HALKIN YÜZDE 50’Sİ NE DERSE O OLSUN

Müteahhit mantıcıyla gidersek biz zarardayız.Zorda olsa, dernek olarak elimizden geleni yaptık. Belirli noktaya getirdik. Biz vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Kararı halk verecek. Derneğimizle görüşeceğiz. İnşaat mühendislerimize soracağız. Ne yapılacağını görüşeceğiz. Biz süprizlerle karşılaşmak istemiyoruz. İnşaat bittiğinde size yetmedi karşılaşmak Biz yüzde 50’nin istediği kabul görsün istiyoruz.