Afyonkarahisar gündeminde uzun zamandır yer alan Kentsel Dönüşüm konusunda son sözü Danıştay söyledi. Danıştay, konuyla ilgili “yürütmeyi durdurma” kararı verdi. Hacı Cafer, Hacı Eyüp, Hacı Nuh, Hacı Alioğlu, Mecidiye, Dairecep, Gündoğmuş ve Karamanoğlu Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan mahalleleri ilgilendiren kararı oy birliği ile aldı. 

DETAYLI BİR TEKNİK RAPOR YOK

Danıştay’ın kararında şu ifadeler dikkat çekti: “Yapıların hangi yönlerden can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığını kanıtlayacak yeterli bilgi içermediği, söz konusu alana ilişkin detaylı zemin etüdü verisi vbe buna bağlı olarak su taşkını konusunda yeterli veri bulunmadığı hususları dikkate alındığında dava konusu alanın riskli alan ilan edilmesi için kanunun ve uygulama yönetmeliğinin öngördüğü koşulların detaylı bir teknik rapor ile oluşturulmadığı sonucuna ulaşılmıştır”

İTİRAZ YOLU KAPANDI

Yürütmenin durdurulma kararında yer alan “itiraz yolu kapalı olmak üzere” ifadeleride ayrıca dikkat çeken başka bir nokta oldu. 

DERNEK BAŞKANI TUGAN DEĞERLENDİRDİ

Abdullah Karakaya’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na açtığı davanın sonucunu değerlendiren Kentsel Dönüşüm Dayanışma Derneği Başkanı Serhat Tugan, şunları söyledi: “Hayırlı uğurlu olsun. İtirazımız sonucunda yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Başta avukatımız Yasin Karakaya , Dernek üyelerimiz ve tüm hak sahiplerine teşekkür ederim” >>NAİL AZBAY'IN HABERİ.