Mısri Cami etrafında uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm tartışmaları sürüyor. Hak sahiplerinin bir araya gelerek kurduğu  Kentsel Dönüşüm Derneği'nin AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay'dan toplantı talebi kabul edildi. Dernek Başkanı Serhat Tugan ve beraberindeki dernek üyeleri dün akşam AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan ile bir araya geldi. Toplantıda nelerin konuşulduğuna ilk kez Afyon Postası ulaştı. Dernek Başkanı Serhat Tugan toplantıda konuşlan başlıkları şöyle anlattı: 

3 SAAT KADAR SÜRDÜ

Toplantıyı ben talep ettim. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay bey randevu verdi. AK Parti il yönetiminden iki mimar arkadaş, Çobanlar eski Belediye Başkanı şu an il başkan yardımcısı, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bey, planlama müdürü Mahmut Bey ve dernek yönetimi ve 4 muhtarımız gittik. Toplantı 3 saat kadar sürdü. 

8 YILDIR HAK SAHİPLERİNE SORULMAMAK HATADIR DENDİ

Öncelikle İl Başkanı başından sonuna kadar bizleri nezaketli bir şekilde misafir etti çok teşekkür ederim. Son 8 yılda hak sahiplerine sorulmamasının yanlış olduğunun farkına vardıklarının ama her şerde bir hayır olduğunu böylelikle dernek kuruldu ne güzel bir şey oldu dedi. Bugün gerçekleşen toplantıdaki sıcak yaklaşım 8 yılda olsaydı daha ileri seviyede olurduk. Geçte olsa bağırmaylada olsa uzlaşma masası çok şükür kuruldu. Derdimizin çözümüne bir adım atabildik... 

İHALE UZATILABİLİR DENDİ

Tabi bu değildir ki mağduriyetimiz tamamen kalktı... Kısaca toplantı özeti yapılacaklar ya da yapılamayacaklar detaylıca tartışılacak. Neden yapılacak neden yapılmayacak. 

İhale göstermelik bir tarihtir dendi uzayabilir dendi bir fiyat oluşması için yapılması lazımdı dendi...

Proje örnek olup değiştirilebilir dendi. Eskişehir kültür varlıkları yüksek kat istemiyor dendi

Dernek olarak Mısri etrafı düşük olsun ama kalan kısım yüksek olsun dedik. Kasımpaşa okulu yanındaki adanında Kentsel Dönüşüm e girmesi değerlendirilecek.

HALK TOPLANTILARI YAPILACAK

Rezerv alanına öncelik verilmesi insanların kira ile uğraşmaması söylendi tabiki gitmek isteyenler...

Mecidiye ve cadde üzerlerinin yüksek katlı binalar ve arsa m2 fiyatlarının yüksek olması sebebiyle gerekirse kentsel dönüşümden çıkartılması konuşuldu. Olursa buradaki maliyetler arka taraftaki arsa sahiplerinin kaybını azaltması söz konusudur dendi. Yüzde 40 maliyetlerden indirim yapılacağı konuşuldu. Bu konuşulanlar kesin olmamakla birlikte ilerki günlerde detaylı daha fazla toplantı yapılacak olup. Belli bir aşamadan sonra halk toplantıları da yapılacak 20-30 kişilik gruplar halinde...Sadece problemlerimizi kabaca anlattık. Üzerinde çalışıp bakanlığa sunacaklar. 

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...

Afyon Postası Whatsapp ve BİP Hattı: 0539 248 93 03...