KOSGEB, Covid-19 nedeniyle sıkıntı yaşayan esnafalara destek olmak amacıyla Mikro ve Küçük İşletmelere yönelik Hızlı Destek Programı başvuruları almaya devam ediyor. KOSGEB Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, Afyon Postası’ndan Nail Azbay’a konuşarak başvuruların 31 Mart’a kadar devam ettiğini ancak biran önce başvurmanın faydalı olacağını söyledi. 

Her bir yeni istihdam için işletmelere 100 Bin TL geri ödemeli destek sunulacağını kaydeden Çepni, bu tutarın 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz, 2 yıl sonra ödemesi başlayıp 4 er aylık dönemlerde 6 taksitle  ödeneceğini söyledi. Mikro işletmeler için 2, küçük işletmeler için ise 5 personele kadar destek verileceğini söyleyen Çepni, sahibi kadın olan ve kadın personel istihdam edecek işletmelere kişi başı artı 10 bin lira daha destek verilerek toplamda personel başına 110 bin liralık destek sunulacağını kaydetti. 
Başvurunın Kosgeb’in resmi internet sitesi üzerinden yapılabildiğini söyleyen Çepni, 2019 yılında yani pandemi sürecinde aktif olan ve 75 bin tl net satışı olan işletmelerin bu destekten mutlaka faydalanması gerektiğini söyledi.