Kongrede Divan Başkanlığına Bekir Gündoğdu seçildi. Toplantıda şu anda mevcut başkan Abdülkadir Konak konuşuyor. 

Mevcut Başkan Abdülkadir Konak açılış konuşmasını yaptı. Konak özetle şunları söyledi: 

BEKİR ABİ (GÜNDOĞDU) İLE UZUN YILLARCA ÇALIŞTIK

Uzun yıllar beraber çalıştık. 1999’dan bu tarafa Bekir Abi ile çalıştık. Kendisi değerli bir abimiz. Bundan dolayı divanda yer aldığı için teşekkür ediyorum. Kısa bir açılış konuşması hazırladım. Temennim şu. Afyon sanatkarına yakışır bir genel kurul olmasını temenni ediyorum. Burası birlik. Zaman zaman gerginlikler olabilir. Ama burası birlik. İnşallah bu genel kurul sonucunda da bu birlik oluşur. Burada istirhamım bu. 

AFYON’UN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ

Afyon ilinin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. 37 oda ve yaklaşık 23 bin Esnaf ve Sanatkarı temsil ediyoruz.  2022 yılı olağan genel kuruluna hepinize hoş geldiniz. 2018’den bu yana oda olarak yaptığımız çalışmaları arz edeceğim. 2018’den bu güne kadar odalarımızın sorunlarını kanunlar çerçevesinde hizmet vermeye çalıştık. İlimiz milletvekilleriyle koordineli bir şekilde çalıştık.

PANDEMİDE ESNAF YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ

Covid-19 virüsü ve mutasyona uğrayan yeni varyantları sonrasında virüsün artan bulaşıcılığı ile birlikte tüm dünya ile birlikte ülkemiz, özellikle faaliyet gösterebildiği ölçüde rızkını kazanmaya çalışan pandemi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır yaşam mücadelesi veren esnaf ve sanatkar kesimi olumsuz olarak en fazla etkinlenen kesim olmuştur.

Teşkilat birimlerimizin geçmiş dönem katılma payı ve eğitim bütçesi borçları yapılandırma kanunu kapsamında yüzde 50’si hibe edilmek suretiyle yapılandırılmıştır. Bu konuda odalarımıza verilen destek tutarı yaklaşık 610 Milyon TL’dir. Yine maddi durumu iyi olmayan odalarımıza 10’ar bin TL genel kurul desteği verilmiştir. 2021 yılı ocak ayında Bolvadin, Temmuz’da Şuhut ilçemizde çıkan yangınlarda işyerleri zarar gören esnaf ve sanatkarlarımıza birliğimiz ve odalarımızca yardımda bulunuldu. Maddi imkanı yetersiz olan esnaf ve sanatkarlarımızın üniversitede öğrenim gören çocuklarına verilen karşılıksız burs yardımından toplam 41 öğrencimiz faydalanmıştır. 

AFES AŞ’DE SON DURUM

1999 yılında 10 bin TL sermaye ile kurulan AFES AŞ bugün 300 bin TL ödenmiş sermayesi 6 Milyon 880 bin 625 TL öz kaynağı ve yaklaşık 20 personeli ile faaliyetini başarıyla sürdürmektedir. 

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM…

Bugüne kadar yaptıklarımızı anlatmaya çalıştım. Değişime ve dönüşüme uyum sağlayabilen güçlü bir esnaf ve sanatkar kesimi oluşturmak, esnaf ve sanatkarlarımızın ekonomiye sağladıkları katkıyı artırmak ve rekabet kazanmalarını sağlamak amacıyla gece gündüz demeden sizlere hizmet etmek için çabayı göstermekteyiz.  

İŞTE İKİ LİSTE