Afyonkarahisar’da Arap Boks Şampiyonası’nın yapılacağı daha önce duyurulmuştu ancak turnuvanın ne zaman yapılacağı noktasında net bir açıklama yoktu. Uluslararası Arap Boks Federasyonu Başkanı Dr. Al-Hadi Al-Sudairi ile görüşen Afyon Postası’ndan Kemal Baykara, bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj: 

K.B: Sayın Başkan bize kendinizi tanıtır mısınız?

-Arap Devletleri Ligi Konseyinde Gençlik ve Spordan Sorumlu Tam Yetkili Bakan ve Uluslararası Arap Boks Federasyonu Başkanı, ayrıca bir gazeteci ve bazı Arap gazetelerinin spor bölümünün baş editörüyüm.

Birkaç Arap kanalı için spor eleştirmeni ve spor analisti ve aynı zamanda bir spor yorumcusuyum.Boks alanında daha önce 6 kez profesyonel boks dünya şampiyonu oldum.

K.B: Afyonkarahisar’daki turnuva ne zaman yapılacak?

-Turnuva Aralık ayının 24'ünden 26'sına kadar Allah'ın izniyle yapılacaktır.

K.B: Turnuvanın tam tarihini yazar mısınız?

-Turnuva 25 Aralık 2021 Cumartesi günü başlayacak, aralarında bir Türk şampiyonunun da yer aldığı farklı milletlerden 20 boksör bir araya gelecek.Boksörler 24 Aralık günü gelecek.

K.B: Afyonkarahisar halkına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

-Afyonkarahisar halkı cömert ve misafirperver insanlardır.Daha önce geldiğimizde bizi çok iyi misafir ettiler.Onlara çok iyi maçlar izleteceğiz inşallah. Şehrin tanıtımına da katkıda bulunacağız.

K.B: Son olarak neler söylersiniz?

-Gençlik ve Spor Bakanı Ekselanslarına, Kültür ve Turizm Bakanı Ekselanslarına, Ekselansları Vali Bey ve Afyonkarahisar Belediye Başkanına teşekkür eder, sizlere teşekkür ederiz.

K.B: Bizlerde sorularımızı içtenlikle cevapladığınız için teşekkür ederiz.

-Dilediğiniz her zaman soru sorabilirsiniz.