Görgöz’ün açıklamaları şöyle:

CHP İl Başkanlığı olarak, Afyonkarahisar Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. 

Ziyaretimizde il müdürü sayın Hakan Ergün’den, ilimizde bulunan göçmenler hakkında bilgiler aldık. İl müdürünün sözlü olarak bize verdiği  bilgilere; İl genelinde, ilçelerimiz dahil, 22 bin göçmen bulunuyor. Bu göçmenlerin 11 bini Suriyeli, 4 bini Afganlı, 4 bini Iraklı, 600’ü İranlı, 2 bini de “Düzenli Göçmenlerden” oluşuyor. Vize süresini içerisinde müracaat eden göçmenlere, “Düzenli Göçmenler” deniyor. 

250 KİŞİ TÜRK VATANDAŞI OLMUŞ

İlimizde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını almış 250 göçmen bulunuyor. Bunlar, Türkiyeli birisinden olan çocuklar, ilimizde fabrika satın alan paralı göçmenler ve ayrıcalıklı durumu olan seçilmiş kişilerden oluşuyormuş. Bu arada, Afyonkarahisar İl Göç İdaresi Müdürlüğünde 28 kişi çalışıyormuş. 

45 BİN GÖÇMEN OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ

Sokaklardaki manzara, görüntü, bize bu sayıların çok daha üzerinde göçmenin olduğu kanaatini uyandırıyor. İktidarın sözcüleri, ülkemizde 3.5 milyon göçmen olduğundan sözediyor. Ancak gerçek göçmen sayısının bunun en az iki katı olduğu da biliniyor. Böyle bir kıyaslama yaptığımızda, Afyonumuzdaki göçmen sayısının 45 bin civarında olabileceğini tahmin edebiliriz.  

GÖÇMENLER CHP İKTİDARINDA GÜLE OYNAYA GİDECEKLER

Göçmenler, CHP’nin iktidarında, kendi ülkelerine güle-oynaya gidecekler. Biz önce onların kendi ülkelerinde güvenli olarak kalmalarının zeminini hazırlayacağız, sonra da bu insanlarımızı gönül rızalarıyla ülkelerine göndereceğiz. İl müdürümüze gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.