Afyonkarahisar’da Devlet Su İşleri Hizmet Binasını geçince hemen sağda tesettürlü gelin adayları için özel bir stüdyo hizmete alındı. Afyon Türban Tasarım adlı stüdyoyu Kadın Girişimci Saadet Yalvaç işletiyor. Saadet Hanım burada tesettürlü gelinlere türban ve makyaj hizmeti veriyor. Saadet Hanım, kişiye özel stüdyosunda günde sadece 2 gelin adayına hizmet veriyor. Bir düğünde yakınlarıyla birlikte gittiği kuaförde yaşadığı talihsizlik sonucunda bu mesleğe atıldığını anlatan Saadet Hanım, aldığı eğitimlerden sonra işlere yetişememeye başlamış. Hal böyle oluncada kendi işletmesini kurmak için kolları sıvamış. Şimdi Saadet Hanım’ın hikayesini bizzat kendisinden dinleyelim: 

“VIP STÜDYO KURMAYA KARAR VERDİM”

İsmim Saadet Yalvaç Afyon Türban Tasarımın kurucusuyum. Bu işe ilk olarak 2018 yılında freelance çalışarak başladım. Gelinlerimi ister kendi evlerinin rahatlığında, ister benim evimde isterlerse de düğünlerinin yapılacağı otelde hazırlamaya gidiyordum. Bu şekilde 4 yıl çalıştıktan sonra VIP bir stüdyo kurmaya karar verdim.

YAŞADIĞI TALİHSİZ OLAY ONU BU MESLEĞİN İÇİNE ÇEKTİ

Kuaförde başımıza gelen talihsiz bir olaydan sonra böyle bir işe giriştik. İstediğimiz gibi hazırlanamadık, vaktinde kuaförden çıkamadık, randevuya vaktinde gelmemize rağmen uzun süre kuaförde beklemek zorunda kaldık, önümüzde 5-6 gelin hazırladılar ama bizim sıramız bir türlü gelmeyince oradan çıktıktan sonra bende bu işi yapacağım dedim ve İstanbul’da eğitimimi aldım. Eğitimimden sonra eşimde dostumda pratikleşmek için denemeye başladım. Yaptığım işleri sosyal medya aracılığıyla da paylaşıyordum. Bu şekilde paylaştıkça çevremden yakın arkadaşlarımdan söz nişan gibi özel günlerine hazırlanma talepleri aldım ve hazırlık sonunda çok memnun olarak ayrıldılar. Çevrem memnun oldukça beni tavsiye etti ve bu şekilde bir çok gelinin özel gününde benim de imzam oldu.

GÜNDE MAKSİMUM 2 GELİN ADAYINA HİMZET VERİYOR

Geçmişte yaşadığım karmaşayı yaşamak istemediğimden dolayı günde maksimum 2 gelin almaya karar verdim. Sabah bir gelin hazırlıyoruz, öğleden sonra bir gelin hazırlıyoruz. Gelinimizin her şeyiyle ben ilgileniyorum. Ayakkabısını giydirmekten, gelinliğinin biritlerinin bağlamasına, çayının kahvesinin ikramından rahatına mutluluğuna kadar her şeyiyle şahsen özel olarak ilgileniyorum. Ekstra bir yardımcım yok, gelinlerimi arkadaş ortamında sohbet havasında, samimi bir biçimde hazırlıyorum.  Sadece gelin hazırlığı olarak bakmıyorum aynı zamanda gelinin mutlu hissedebileceği ne varsa yerine getiriyorum. Terzilik geçmişim de olduğu için gelinlikte son anda fark edilen sökülen, dikilmesi gereken, tadilat gerektiren durumları da kendim hallediyorum. Gelinlerimizle istişare ederek onların isteklerine yönelik iş yapıyorum, tamamen en güzel günlerini mutlu geçirmelerine odaklı çalışıyorum.

BU İŞLETMENİN EN BÜYÜK FARKINI AÇIKLADI
Bu stüdyoda yalnızca tesettürlü gelinler hazırlanıyor. Tesettürlü gelinlerin türbanı ve makyajı yapılıyor. Makyajda özellikle gelinimin ne istediğini anlayarak aşama aşama yaptıkça fikrini alıp o şekilde birlikte karar vererek ilerliyoruz. 

NASIL ULAŞABİLİRİZ?

Instagram üzerinden “Afyon Türban Tasarım” sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz. Profilde whatsapp linki mevcut, linke tıklayarak randevu oluşturabilirsiniz. Tüm randevularla bizzat kendim ilgileniyorum. Aklınıza takılan bir soru olursa isterseniz arayarak, isterseniz stüdyoma gelerek iletişime geçebiliriz. Stüdyomuz İstiklal Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, Şehit Ahmet Kaplan Caddesi’nde hizmet veriyor. Kısaca tarif etmek gerekirse Devlet Su İşlerini geçince hemen sağdayız. Tüm gelin adaylarını bekliyoruz. 0543 269 89 08 nolu telefondan da bize ulaşabilirler

SUAT UYGUR: BÖYLE AÇILIŞLAR BİZİ MUTLU EDİYOR

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Suat Uygur’da açılışta konuşarak şunları söyledi:  “Biz böyle açılışlar olduğunda mutlu oluyoruz.  Saadet hanım Afyonda ilk Türban Tasarım üzerine açılmış, VIP şekilde kişiye özel stüdyo hazırlamış camiamız adına kendisine teşekkür ediyoruz. Kendisine hayırlı işler bereketli kazançlar diliyorum.”