Ertürk burada özetle şunları söyledi: 

SURİYE’DE KIŞ MEVSİMİ DAHA TEHLİKELİ

Suriye’de uzun yıllardır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insan yardıma muhtaç halde hayatına devam ediyor. Kışın gelmesiyle kamplarda yaşam daha zor hale geldi. Koronavirüsün bütün dünyada arttığı bu zor günlerde, Suriye’de kış mevsimi artık daha tehlikeli ve zor olacak 

ZULME UĞRUYORLAR

Aynı zamanda Suriye zindanlarında on binlerce kadın, çocuk ve masum insanlar, insanlık dışı tutum ve davranışlarla zulme uğramaktadırlar. Buradan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde tüm dünyaya sesleniyoruz; Suriye zindanlarında başta kadınlar olmak üzere tüm mağdurların ve mazlumların sesine kulak vermesini, Suçsuz bir şekilde katil Esad rejimi tarafından işkence gören insanlara yönelik İnsan Hakları ve İnsani Diplomasinin bir an evvel sorunu çözmeye yönelik ciddi gayretlerini bekliyoruz.

5 TIR AFYON’DAN 1 TIR NİĞDE’DEN YOLA ÇIKACAK

Çadırların ısınması, çocukların kışlık kıyafetleriyle yaşamlarını sürdürebilmesi için yola çıkıyoruz. Afyonkarahisar STK Platformunda faaliyet gösteren yardım kuruluşları; Afyon IHH, Deniz feneri, Hayrat Vakfı, Beşir Derneği, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Afyon Temsilcilikleri olarak 5 tırımızı buradan 1 tır patatesi de Niğde’den gönderiyoruz. Suriye’de bugüne kadar milyonlarca kişiye yardım ulaştıran Yardım kuruluşlarımız, şimdi de “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” diyerek zor şartlarda kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeliler için bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden ve İstanbul’dan yüzlerce insani yardım TIR’ı Suriye için hareket ediyor ve şu anda sosyal medya hesaplarında ve bazı ulusal kanallarda da canlı olarak yayımlanıyor. 

TÜM HALKIMIZ DESTEK OLSUN

Tüm halkımızdan, kurumlarımızdan ve hayırsever insanlarımızdan beklentimiz bugün başlangıcını yaptığımız bu kampanyaya destek olmalarıdır. Bugün yetim ve öksüz çocukların, kimsesiz kalmış yaşlıların,  tedavi olamayan hastaların ve çaresiz kalmış tüm insanların ellerinden tutma zamanıdır. Yeni evler inşa edelim, çadırları ısıtalım, çocuklara mont ve bot ulaştıralım, gıdasız kalan insanlara gıda ulaştıralım,  kapısından ekmek girmeyen kapılara umut olalım. Eğitim görmek isteyen çocuklara kalem olalım, defter olalım, kitap olalım, sınıf olalım, okul olalım. Onlara umut olalım.

MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

Bugün buradan dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz.  Yardım toplama kampanyamız için vira bismillah diyerek yola çıktığımızda bizi yalnız bırakmayan ve her türlü desteği veren İlimiz Valisi Sayın Gökmen Çiçek beye,  Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanımız Burhaneddin Çoban beylere huzurlarınızda teşekkür ederiz.

KİMLER DESTEK OLDU? 

Aynı zamanda tırlarımızın hazırlanmasında destek olan Afyonkarahisar’lı halkımıza, Afyonkarahisar Merkez, Şuhut, Bayat, Çobanlar Belediyelerine,  

Sivil Toplum kuruluşlarımıza, Memur-Sen İl Temsilciliğine

Müsiad Afyon Şubesine,

Afyon Yumurta AŞ,  

Tınaztepe un, 

Kılıçarslan un, 

Özbirlik un firmalarına

 İş Adamlarımız; 

Yavuz Kocaşaban, 

Haydar Kaya, 

Özcan Halaç, 

Ahmet Karakol, 

Mehmet Kumartaşlı, 

Sabri Şehidoğlu, 

Said Evrenkaya,  

Fevziye Düğüncü 

Hanım Efendi ve Beyefendilere teşekkür ederiz Rabbim Hayırlarını Kabul Eylesin.

NE GÖNDERİLDİ? 

70 Ton Un,

21 Ton Patates,

5 Ton Yumurta,

4562 Parça Kıyafet 

1500 Adet Bebek Maması

10 Koli Kuru Gıda

750 Parça Ev Eşyası,

390 Adet Battaniye, 

Yaklaşık toplam yardım bedeli: 475000TL