Kendi işini kurmak için 2016 yılında İşkur'un açtığı girişimcilik kursuna katıldığını kaydeden Oto Yıkamacı Çetin, "Kursun sonunda sertifikamı alarak devlet desteklerini araştırdım. Uygun bütçeyle yapabileceğim ve yabancısı olmadığım oto yıkama işi bana çok cazip geldi. Afyonkarahisar'da oto yıkama sektörüne kadın elinin değmesi gerektiğini de düşündüm. Yaklaşık 5 yıldır da oto yıkamacı olarak şehrimize hizmet veriyorum” dedi.

BİR ÇOK İŞE GÖRE OLDUKÇA CAZİP

İşini severek yaptığını söyleyen Çetin, “Bana göre bu sektör normal bir iş hayatından daha renkli. Çok farklı insanlarla karşılaşıyorsunuz. Birçok işe göre oldukça cazip bir iş” diye konuştu.

ÖNYARGI SONRASI DAİMİ MÜŞTERİM OLUYORLAR

Çetin, müşterilerin kadın oto yıkamacılara karşı ilk başta ön yargılı olduklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Sonrasında işin temizliğini ve güzelliğini görenler devamlı müşterimiz oluyor. Sürekli gelen müşteri potansiyelim var. Bunların yanında yeni müşteriler de gelmeye devam ediyor. Bir kadın olarak bu işin üstesinden geliyorum. Bütün kadınların istedikten sonra yapamayacağı ve beceremeyeceği iş yok. Tüm kadınlar hayallerinin peşinden gitmeli”