NE ŞEKİLDE HAREKET EDİLECEĞİ BELLİ

Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler kapsamında daha önce bazı illerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması yarından itibaren ilimizde de uygulanacak. Bu konuda genelgeler ve ilgili yazılarla ne şekilde hareket edileceği açıklanmıştır.

SEYAHAT İZNİ ALINMASI GEREKİYOR

Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma konusunda istisna kapsamında olanlar ile tarım, hayvancılık ve sanayi üretiminin aksatılmaması için verilen izinlerin amacı dışında kullanılmaması gerekiyor. Bu çerçevede kolluk güçlerince ilimizin her yerleşim biriminde denetimler yapılacak ve kural ihlali olup olmadığı kontrol edilecektir.

EŞ, ÇOCUK YARARLANAMAZ

Seyahat izin belgesi olan vatandaşlarımızın da dikkat etmesi gereken bazı noktalar var.  Öncelikle verilen izinler sadece ilgili kişiyi kapsayacağı gibi eş çocuk arkadaş vb. ile kullanılması mümkün değildir.  Verilen izin hangi yerdeki iş için verilmişse sadece o yerde (köy mahalle) kullanılabilecektir. Aynı şekilde hangi amaçla izin alınmışsa sadece oraya gidip gelmek için kullanabilecektir. Vatandaşlarımızın görev ya da iş için dışarıya çıkmaları gerektiğinde en yakın yolu kullanmaları gerekmektedir. 

KURALA UYMAYANLARA CEZA KESİLECEK

Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere ve verilen izni amacı dışında kullananlara para cezası uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli ve duyarlı davranmaları ve devletimizin aldığı tedbir kararlarına riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.