Zafer Meydanı’nda yer alacak kütüphane inşası kapsamında fore kazık çalışmaları yapılıyor. Afyonkarahisar’ın en büyük kütüphanesi kimliğini taşıyacak olan ve yirmi dört saat boyunca açık kalması plânlanan mekânda çok sayıda çalışma alanı yer alacakken, binlerce kitaba da rahatlıkla ulaşılabilecek. 5 katlı şekilde tasarlanan binanın kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

"MEYDANIN GÖRSEL KİMLİĞİNE YAKIŞACAK"

Okumayı seven, bilinçli nesillerin yetişmesi için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Afyon Lisesi ve Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nin mimarisine uygun, altında sergi salonu olacak şekilde Zafer Meydanımıza yatay mimarili 5 kattan oluşan Millet Kütüphanesi kazandıracağız. Kütüphaneler tarihin şahidi, insanlığın hafızası ve medeniyetlerin en güçlü sembolleridir. Şehrimize kazandıracağımız Millet Kütüphanesi ile hemşehrilerimizi bilgi hazinesi ile buluşturacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi okumaya teşvik etme adına, geleceğe daha iyi hazırlamak adına gayret ediyoruz. Kitaplarla huzur içinde buluşsunlar, çaylarını yudumlarken bir yandan da kitaplarını okusunlar veya sınavlarına hazırlansınlar istedik. Modern yaşamın ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan yeni nesil kütüphanemizi kısa sürede tamamlayarak, Afyonkarahisarlıların hizmetine sunacağız.” dedi.

"TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILMASI PLANLANIYOR"

Temel atma töreni yapılacağını duyuran Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı davet ettik ve katılacağını öğrendik. Bakan Yardımcımız ve Afyonkarahisarlılarla birlikte bu nefis projenin temelleri atılacak. Aynı zamanda proje tamamlandıktan sonra toplu açılış töreni yapmayı planlıyoruz. Bu törenimizde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimizi onurlandırmasını bekliyoruz. Bu ve buna benzer yatırımlarımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MİLLET KÜTÜPHANESİ HAKKINDA

5 Katlı bir bina olarak inşa edilecek yatırım projesinin bodrum katında çok amaçlı salonlar ve çalışma odaları, zemin katında; çocuklar için oyun ve etkinlik alanları, 1. katında kütüphane, 2.katında kütüphane, teras katında ise kafeterya ve dinlenme alanı olacak. Çok amaçlı ve işlevsel şekilde dizayn edilecek bu kütüphane 24 saat açık kalacak.