Geçtiğimiz yıl belde tüzel kişiliği hakkını yeniden kazanan Sinanpaşa’nın Güney Beldesi’nde halk sandık başına gidip kendini yönetecek belediye başkanını seçmişti. 6 Haziran 2021’de yapılan Güney Beldesi seçimlerini AK Parti’nin adayı Erol Karabacak kazanmıştı. Seçim döneminde siyasilerin “Netanyahu’nun gözü bile Güney Beldesi’nde” sözleri Türkiye gündemine konuşulmuştu. Güney Beldesi şimdide belediyeye alınacak personellerle gündeme geldi.

İTFAİYE ERİ VE TAHSİLDAR ALIMI İLANINA ÇIKILDI

Güney Belediyesi yakın zamanda KPSS puanı esas alınarak itfaiye eri ve tahsildar alımı ilanına çıktı. İtfaiye erine birden fazla kişi başvurduğu ancak sadece beldede yaşadığı öğrenilen KPSS puanı 62 olan Ömer Çelebi çağrıldı. Uygulamalı sınava çağrılma listesi Güney Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yayımlandı. 

İSTANBUL’DAN GELEN VATANDAŞ DURUMA TEPKİLİ

Sınava başvuran başka bir adayın dayısı olduğunu ifade eden ve İstanbul’dan kalkıp Afyonkarahisar’a gelen Cemil Çelik isimli vatandaş, yeğeninin 75 puan aldığını ancak “evraklarınız arasında fotoğrafınız yok” gerekçesiyle elendiğini söyledi. Çelik,  “Bu haksızlık, bu adaletsizlik, bu hak, bu namussuzluk, bu kahpelik, bu vatana ihanet” sözleriyle duruma tepki gösterdi. Yeğeninin bundan sonraki başvurularında sorun yaşamaması için kendisinin konuştuğunu ifade eden Çelik, özetle şunları söyledi: 

“GÜNEY BELEDİYESİ’NDE BAŞVURUMUZ SÜMEN ALTI YAPILMIŞ”

“Ben İstanbul’dan geliyorum adım Cemil Çelik. Afyon aslında güzel bir memleket ama bazı yöneticiler tarafından çirkinleştiriliyor. Biz Afyon’a bir itfaiyeci kardeşimizin başvurusu için geldik. İtfaiye eri alımı için Güney Belediyesi’ne başvurduk. Ama bu başvurumuz bir şekilde sümen altı yapılmış evrak eksikliğinden dolayı. Halbuki öğrencimizin 75 puan KPSS puanı var. Tüm evraklarını bizzat ikimiz teslim etmemize rağmen eksik dendi. Bunun da sebebi Güney Belediyesi’nde Ömer Çelebi denen vatandaş, şahıs. Şimdi bu Ömer Çelebi denilen arkadaş 62 puanla, evrakları da sizlere teslim edeceğim yayınlarsınız gerekirse. Başvuru sayısı 5 ama nedense dördüncü sıradaki Ömer Çelebi’nin evrakları tam. Yani Afyonkarahisar’ın dışından gelen herkesin evrağı eksik, sadece Ömer Çelebi’nin evrağı tam. Yani burada gençlere deniyor ki; Afyon dışındaki gençler gerizekalı, bizim Afyonumuzun ve Güney Beldemizin genci akıllı. Ama 62 puanlı. Afyon dışı KPSS puanı 75.”

“HER ŞEYİMİZ TAM OLMASINA RAĞMEN EKSİK EVRAK VAR DİYORLAR”

“Şimdi biz az önce Sayın Başkanla görüştük. Kendisi olabilir böyle şeyler dedi. Biz CİMER’den de şikayetimizi oluşturduk. Gerekli işlemleri de başlatacağız. Az önce de memurdan evraklarımızı iade etmesini istedik. Kendileri bize hakaret ettiler. Dediler ki; evrakları alamazsınız, böyle bir gücünüz yok. Varsa gelin alın, dediler. Biz de yazılı dilekçeyle başvurduk. Bir tartışma sonrasında kendileri evrakları bize teslim ettiler. Bize fotoğraf eksik olduğunu söylüyorlar. Bir tane evrağın içinde de gerekli her şeyin mevcut olmasına rağmen, dilekçedeki hepsinin tam olmasına rağmen bize eksik evrağınız var dediler. Zaten yazılı dilekçeyle de Güney Belediyesi’nden evraklarımızı teslim aldık. Yani ortada kendi evraklarımızı bile bize teslim etmemek için çırpınan bir Güney Belediyesi var.” 

“AKRABALIK İLİŞKİLERİ VAR!”

“Bu kişi Belediyeye siyasi olarak yakın biri. Komşu belediye başkanının daha da yakını. Akrabalık ilişkileri var. İnşallah Cumhurbaşkanlığı ya da İç İşleri Bakanlığı personelleri umarım gerekeni yaparlar. Gerçekten gençlerimize yazık. Bu gençlere biz bir şeyler vermemiz gerekirken aksine gençlerimizin hayatını alıyoruz. Zaten bu gençler bir sıfır hayata yenik başlıyorlar. Hayatlarında 25 yaşında üniversiteyi bitiriyorlar, üniversiteden sonra bu çocuk iş mi kuracak? İşe mi girecek? Evlenecek mi? Ne yapacak? Ya da böyle yolsuzluklarla mı uğraşacak? En iyi kimse, hak eden kimse onu al işe. Şimdi sen İstanbul’dan gelip burada kimse çalışmasın diyorsan eğer, sen şunu mu diyorsun; İstanbul’a da kimse gitmesin! Böyle bir şey olur mu? Bu haksızlık, bu adaletsizlik, bu hak, bu namussuzluk, bu kahpelik, bu vatana ihanet! Ha bu genci harcadın ha gittin doğuda askere silah doğrulttun sıktın. Daha bunun üstüne söylenecek bir şey yok herhalde.”

“YANDAŞLIK İŞTE BÖYLE OLUYOR!”

“Hadi bu çocuk 75 puanla sınavı kazanamadı. Diğer üçü de mi kazanamayacak. Bunların hepsi mi aptal. Biz diğer adaylara da ulaşmaya çalıştık ulaşamadık nedense. Sosyal medyadan hepsine ulaşmaya çalıştık diğer üç kişiye. Burada bizden başkan kimse yoktu. Keşke bu çocuklar da hakkını arasa. Belki de bunların imkanı yok. Belki de bunların bu işe daha çok ihtiyaçları var. Ama gençlerin önü böyle kesiliyor işte. Yandaşlık böyle oluyor işte. Sonra demeyeceksiniz işte bu ülke neden bu hale geliyor. Sen çalarsan bu çocuğun hayatını, bu çocuk yok olur. Kendi adamını gidip koyuyorsun ne olacak? Ben iş yaptım. Sonra başarılıyım diye gezeceksin halkın içinde. Bence başarılı değilsin bence hainsin. Bu kadar net. Bunu inşallah Valilik, CİMER yoluyla çözer. Ümidimiz bu şekilde.” >>Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Özel Haberi.