DSİ Genel Müdürü Yıldız, ‘Afyonkarahisar ilimizde 2020 yılında 3 adet projede toplam 42 bin 260 hektar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 9 bin 998 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirildiğini belirtti.

8 PROJE TAMAMLANDI

Ayrıca çalışmalar kapsamında; sınırları düzeltilme, arazi tesviyesi, ağaç kök sökümü ve tarla içi yol yapımı gibi tarla içi geliştirme hizmetleri işlerinin yapıldığını da açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar illerimizde 1 Ocak 2020 tarihinden bu güne kadar 8 proje dâhilinde 12 bin 73 hektar alanda tarla içi geliştirme çalışmaları tamamlanmıştır. Projelerin tamamının uygulanması sonucu 2021 yılı sonuna kadar 23.030 hektar alanda tarla içi geliştirme çalışmasının tamamlanmasının planlandığının belirtti. 

Arazi Toplulaştırması Nedir?

Çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin modern tarım işletmeciliği esaslarına göre ve sulama hizmetlerinin geliştirilmesi için uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi işlemine “Arazi Toplulaştırması” denilmektedir.

Arazi Toplulaştırmasının Amacı

Tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmektir.