Sağlık Bakanlığı'nın Türk Hava Kurumu (THK) İşletmesi olan Gökçen Havacılık firmasıyla yaptığı sözleşme kapsamında 19 helikopterlik anlaşması önceki gün itibarıyla mahkeme kararıyla tasfiye edildi. Sözleşmenin fesih kararının Gökçen Havacılık'ın tasfiye edilmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Söz konusu fesih nedeniyle bazı bölgelerde ambulans helikopter hizmeti verilemeyecek.

AFYON’DA DA HİZMET VERİLEMEYECEK

Tasfiye kararı kapsamında hava ambulans hizmeti verilemeyecek iller arasında Afyonkarahisar’da yer alıyor. Afyon Postası’nın yetkililerden edindiği bilgilere göre ihale sürecinin yıl başına kadar sürebileceği belirtiliyor.

AFYON’DA 9 KİŞİ İŞSİZ KALDI

Hava ambulansı ihalesinin personelle birlikte ihale ediliyor olması bir mağduriyeti daha ortaya çıkardı. Ambulansta görevli olan personellerde  tasfiye kararının ardından işsiz kaldı. Afyonkarahisar’da 3 pilot 3 doktor 3 sağlıkçı olmak üzere toplam 9 kişi hava ambulansında çalışıyordu. 

TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURMUŞTU

Hava ambulansı hizmeti Afyonkarahisar’da pek çok kritik müdahaleler yapılmasına imkan sağlıyordu. Üzerine sıcak su dökülen Beril bebeği helikopterle Eskişehir'e sevk edilirken kucağında taşıdığı fotoğrafları sosyal medyada ilgi gören acil tıp teknisyeni Mehmet Canko, Türkiye gündemine taşınmıştı. 

BAKAN KOCA PERSONELE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin konuştuğu o fotoğrafı paylaşarak personeline şu sözlerle teşekkür etmişti. ”Ambulans helikopterle Afyon’dan Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine getirdiğimiz 15 aylık Beril bebeğin durumu iyi, tedavisi devam ediyor. Hasta bilhassa bir çocuksa kalbinin titreyişini daima gösteren sağlık personelimize ve ilginiz için sizlere teşekkür ederim" 

PERSONELLER KENDİLERİNE SAHİP ÇIKILMASINI BEKLİYOR

Bakan Koca’nın teşekkür ettiği o personeller şimdi işsiz kaldı. 2008 yılından beri bu alanda hizmet veren personeller kendilerine sahip çıkılmasını bekliyor. 

-NAİL AZBAY’IN ÖZEL HABERİ.