Afyon Postası olarak B.E’nin gönderdiği açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz.

*Çocuk acile muayene için gelen hasta yakını E. Ç., doktorla görüştü. Doktor hastanın travma hastası olduğunu travmalarında yetişkin acilde değerlendirilmesinden ötürü oraya yönlendirdi oraya giden hasta tekrar çocuk acile gelerek “gözüne çubuk kraker batmadı travma değil orda bakmadılar çubuk krakerin tuzu kaçtı” dedi. Bunun üzerine doktor “gelsin reçetesini yazalım” dedi. 

*Hasta yakınına giriş kaydını soran görevli sağlık çalışanına “ne girişi yazın şu reçeteyi paramla alırım” diyerek çıkıştı. Tıbbi sekreter arkadaş bu şekilde reçete alamayacağını bunun usulsüz olduğunu hastaneye kaydının olması gerektiğini söyleyince hasta yakını tarafından ölüm tehditi küfürler ve hakaretlere maruz kaldı. Videoda olayın bazı kesitleri mevcuttur. 

*Görevli sağlık çalışanı arkadaş herhangi bir hakarette bulunmamış sadece durumu izah etmiştir. Hastane kayıtları ve şahitlerin ifadeleride polislere sunulmuştur. Beyaz kod verilerek adli işlem başlatılmış ancak şahıs serbest bırakılmıştır. Covid dönemi ve daha nice kriz anlarında 7/24 ailesinden uzakta canla başla çalışan sağlık çalışanlarına bu şiddet ne zaman son bulacak can güvenliğimiz ne olacak 14 Mart Tıp Bayramı öncesi adaletin tecelli etmesi adına gerekenin yapılmasını istiyoruz.