Üreticinin ve esnafın nabzını tutan Afyon Postası’ndan Kübra Üye, fırıncı esnafının nabzını tuttu. Çok sayıda esnafın kapısını çalan muhabirimiz Kübra Üye, Afyonkarahisarlı fırıncılar tarafından “sahibi yok, şu an müsait değiliz” gerekçesiyle geri çevrildi. Ancak Ambaryolu’nda fırıncı esnafı olan ve aslen Rizeli olduğunu söyleyen Talat Gemici isimli fırıncı esnafı ise yaşadıkları sıkıntıları arka arkaya sıraladı. 

HALİMİZ PERİŞAN

Zamlara yetişemiyoruz. Unlar astronomik zamlarla bize geliyor. Çuval başı 25-30 lira zamlanarak geliyor. Şu anda fırıncının durumu çok sıkıntılı. Geçen sene bu zamanlar 106 lira olan şu anda vadeli 280 lira. Yani yaklaşık yüzde 140 zam var. Maya bir hafta önce 90 liraydı. Dün gelen maya 145 lira. Fırıncının hali perişan. Ekmek yapmakta gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. 

ÜRETİM PAHALI AMA EKMEK UCUZ

Üretim pahalı, ama ekmek ucuz. Hatta bedava. Çöpe giden başka bir ürün var mı? İnsan sigarasını çöpe atıyor mu? Pirincini çöpe atıyor mu? Ama ekmeği atabiliyor. Çünkü ucuz, bedava. 

BİR EKMEĞİN SADECE UN MALİYTİ 1 LİRA 20 KURUŞ

Şu anda bir ekmeğin un maliyeti 1 lira 20 kuruşu buluyor. işçisi, kirası, elektriği hariç. İşçisini koyduğunuzda 2 lirayı buluyor. Ekmek kaç para 1.65 TL. Valimizden ve belediye başkanımızdan rica ediyorum. Bu konuya duyarlı olsunlar. >>Kübra Üye'nin Özel Haberi.