Un fiyatlarındaki zamların ardından Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, fırıncı esnafı için ucuz un temin edeceklerini açıklamıştı. Bugün Fuar Alanı’ndaki Köy Garajı’nda il genelindeki fabrikalardan temin edilen 4 bin çuval un 195 liradan esnafalara dağıtıldı. Nakliye araçları ile fuar alanındaki Köy Garajı’na gelen çoğunluğu mahalle fırını işletmecisi olan esnaflar sıraya göre unlarını temin etti. 

Burada bir açıklama yapan Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Üstün, özetle şunları söyledi: 

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Bankalar esnafı olarak odamız bünyesindeki esnaflarımıza bugün itibariyle söz verdiğimiz unları dağıtmaya başladık. Fahiş fiyatların düşmesiyle ilgili daha önce bir açıklamamız olmuştu. Bugün itibariyle bütün esnaf ve sanatkarımıza eksiksiz olarak unları temin ettik ve bugün dağıtıyoruz. 

201 TL DİYEN OLURSA BİZE BİLGİ VERİN

Bundan sonra Afyonkarahisar fırıncı esnafımıza her hangi bir fabrika ya da aracıdan “un 201 lira” diyen dahi olsa lütfen odamıza bilgi versinler. Bunlarla ilgili gerekli tahkikatın yapılacağını devletimizden almış bulunuyoruz. Fahiş fiyata satan kara borsacılar, stokçular bunu bir yere yazsınlar. Biz bu hareketi Afyonkarahisar’da başlattık. Bu fiyatların üzerinden bir un almayın. Bu görev hepimizin görevi. Ben milli görev olarak görüyorum bu durumu. Bu insanlarla topyekün mücadele edeceğiz. Nasıl Kurtuluş Savaşı Afyon’da başladı bizde bu mücadeleyi buradan başlattık.  Allah nasip ederse bu Türkiye’de dağılacaktır buna inanıyoruz. 

PATATESLİ AFYON EKMEĞİ 10 LİRADAN SATILACAK

Afyon Türkiye’de en ucuz ekmeği yiyor. Şu anda 250 gram somun ekmek 2 liradan satılıyor. Bizim Afyonkarahisar’da mahalle fırıncılarımız var. Bugün burada bulunan fırıncıların büyük bir kısmı bu fırıncılardan oluşuyor. Biz bunları destekleyeceğiz. Ben unun çuvalını 195 liraya vereceğim dediğimde, onlarda sağolsunlar bir patatesli ekmek 10 liradan bakkal esnaflarımızda satılmaya devam edecek. Vatandaşımız bakkal esnafımızı tercih yapsın. 

İLÇELERDE DE BAŞLAYACAK

5’nci ayda yeni mahsül çıkıyor. Biz burada un fabrikalarının ve karaborsacıları takip edeceğiz. Burada 4 bin çuval un mahalle fırınlarına dağıtılıyor. Somun ekmek satanların unları temin edilmiştir. Fazladan 12-13 bin çuval daha stoğumuzda un vardır. Yani söz aldığımız fabrikalarda bu unlar mevcuttur. Bu 5’nci aya kadar sürecek. Biz Afyon’da bunu başaracağız. Biz teşkilatız. 17 ilçemizle irtibat halindeyiz. Şu yapılana aykırı hareket olursa bana bilgi verecekler. Sandıklı, Dinar, Dazkırı, Emirdağ, Şuhut gibi ilçelerde de bu başladı. İl genelinde bugün görülen görüntüleri oralarda da görebilirsiniz.  

-NAİL AZBAY’IN HABERİ.