-Afyon Postası'nın Özel Haberi. 

Fatih ve Eşrefpaşa arasında kalan Taş Ocakları Yolu’nda geçtiğimiz hafta sonu 9 yaşındaki Eren Yel, süratle gelen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Afyon Postası’ndan Gazeteci Nail Azbay, kazanın yaşandığı yere giderek vatandaşlarla konuştu. Vatandaşlar bu bölgede bir yıldır devam eden yol çalışmasının yeni tamamlandığını ancak hız kesici olmadığı için buradan geçen araçların çok süratli geçtiğini söyledi. Yaya geçitininde olmadığını belirten vatandaşlar, yapılan kavşak düzenlemesi nedeniyle yolda bir karışıklığın olduğunu, yolun eski halinin bile bundan daha iyi olduğunu dile getirdi. İşte vatandaşların söyledikleri: 

BİZİM BAŞIMIZA GELDİ, BAŞKASININ CANI YANMASIN

Kazada vefat eden kişi benim kuzenemin çocuğu. Araçlar burada çok hızlı gelip gidiyorlar. Biz defalarca talepte bulunuyorlar. Burada yaya geçiti yok. Refüjde düzenleme yapıldı. Kimse karşı karşıya geçemiyor. Defalarca ilettik. Maalesef acı bir hadise yaşadık. Burada yoğun bir sirkülasyon var. Burada okullar var. Karşıdan karşıya geçen çok sayıda çocuk var. Bizim başımıza geldi. Başkasının başına gelmesin. Buraya çok sık asist konulmalı ve yaya geçitleri düzenlemeli. 

İKİZ KARDEŞİ HER GÜN AĞLIYOR

Çocuğun dedesiyim ben. Burada baştan sona bakın burada bir tane yaya geçiti yok. Burada ne giriş belli ne çıkış belli. Eskiden burası köy yolu gibiydi. İnanın daha iyiydi bana göre. Herkes alttan gidiyordu. Bak bizim yavrumuz gitti. İkizdi yavrum. Şimdi ikizi kaldı. Her gün evde ağlıyor. Eren nerde diye ağlıyor. 

KİMSE ÇOCUĞUNU SOKAĞA ÇIKARAMIYOR

Ben 1980 yılından beri bu mahalledeyim. Köy yoluyken burada hiç kaza olmadı. Böyle bir kaza hiç görmedik duymadık. Burası artık cadde. Buraya hız kesici koymalısın. Bütün dükkanlar bu cadde üzerinde. İster istemez alt mahalle buraya gelerek alışveriş yapıyor. Mahallede dede var. Ekmeğini alamıyor karşıdan karşıya fırıncı geçiriyor. Neden, buradaki hızdan dolayı. Adam bastırıp geliyor. Aileler tedirgin. Şurda bir tane dedemiz var. Çocuklar yola çıkmasın diye çocukları kovalıyor. Çocuklar adamı artık kötü biliyor. Adamın niyeti kötü değil. Büyük bir sıkıntı. 

O günkü olaydan sonra hiç bir aile çocuğunu sokağa çıkarmıyor. Herkes korkuyor. Kolay mı, ölen çocuk hepsinin arkadaşıydı. 

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMU SOKAĞA ÇIKARAMIYORUM

Çocuğum 5 yaşında elinden tutup dışarı çıkartamıyorum. Yazıklar olsun. Burası şehir içi. Belediye geldi. 1 yıl boyunca uğraştı. Yaptığı yol bu. Bana şuraya bir çalılık koydu. Ne işi var bu çalılığın burda. Bir taksiyle gelip geçerken geleni geçeni göremiyorsun. Burada hız kesici nerde var? İki yol burada birleşiyor. Büyükşehirlerde yaşıyorum. Böyle bir yol görmedim. Belediye lafa geldin mi çalışıyoruz yapıyoruz diyor. Hiç bir şey yapmıyorlar. Sadece çalışıyor gibi görülüyorlar. Başka hiç bir şey yok.  Buradaki binalarda oturan gören şahitler en az 130 km hızla geldiğini söylüyor. Çocuğa çarpan kişi karakolda yağmur yağdığını çalılıklardan dolayı çocuğu görmediğini söylemiş. Ben dükkanın kapısından çıkıyordum.

53 ADIM ÖTEYE SAVRULMUŞ

Çocuğumuz 30 kiloydu.  Bak saydık birlikte. 53 adım ileriye fırlatmış çocuğu. Kim bilir kaç km hızla geliyordu. Biz rahat 100 diyoruz.