WOMEN ORMAN DİYEREK FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK

Turuncu Bayrak’ın Kurucusu Ali Akgün, bu projeyi neden başlattıklarını anlatarak, şunları söyledi: “Gıda israfını önlemek için bir projeyi yürütüyoruz. Afiyet olsun israf olmasın sloganıyla başlattığımız projeyi otellerdeki israfı önlemek için yürütüyoruz. Niye böyle Women Orman dedik. İklim değişikliği var. İklim değişikliğinin başlıca sebebi gıda israfı. Tabakta bıraktığımız her bir lokma orman yangınlarına sebep oluyor. Onun için bir farkındalık yaratmaya çalıştık. Burada ormandan bir insanımız olsun insanlarını bunu anlatalım istedik”

200 BİN ÇOCUK İSRAF DEDEKTİFİ OLACAK

Akgün, gelecek yılki hedeflerinden bahsederek, “2022 yılında da 15 Milyon misafirlere farkındalık yaratmak istiyoruz. 200 bin çocuğumuzuda israf dedektifi yapmak istiyoruz. Güzel oyunlarımız var. Atığın yüzde 30’unu büyük hedefimizde de  yüzde 70’ini önlemek istiyoruz” dedi

DOĞAL MALZEMELER KULLANDIK

Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayfer Irmalı’da elbiseyi nasıl tasarladığı hakkında bilgiler vererek, 

“Elbisenin tasarımını ben yaptım. Burada israfa dikkat çekmek istedik. Özellikle doğayı ön plana çıkarmak istedik. Burada mümkün olduğunca doğal malzemeler kullandık. Mısır kabukları, tohumlar hepsi doğal malzeme. Çok az boya kullanıldı. 1 ay boyunca süren bir çalışmaydı. Biz keyif aldık” dedi >>Afyon Postası'nın Özel Haberi.