Artan akaryakıt fiyatlarından sonra Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’nde ilginç bir karar alındı. Karara göre, Şuhut Belediyesi’ne ait akaryakıt istasyonu artık kredi kartı ile akaryakıt satışını durdurdu. Bundan böyle yakıt almak isteyenler peşin para ile akaryakıt alabilecek. 

Kararı bizzat Belediye Başkanı Recep Bozkurt, kendi sosyal medya hesabında şu sözlerle duyurdu: 

KAMU HİZMETİ YÜRÜTÜYORUZ

Şuhut Bel. Ltd. Şti’nin uhdesinde faaliyet gösteren Akaryakıt istasyonumuz diğer akaryakıt istasyonları gibi hem piyasa şartlarında özel araçlara akaryakıt satmakta hemde diğer istasyonlardan farklı olarak belediye iş makinelerine ve otobüslerine yakıt sağlamakta olup kamu hizmeti yürütmektedir. 

PEŞİN PARA İLE AKARYAKIT DÖNEMİ

Akaryakıt fiyatlarının sürekli değiştiği bugünlerde peşin para ile akaryakıt tedarik edilmesi gerekmektedir. Bir tanker mazotun 450 bin lirayı bulduğu böyle bir zamanda kredi kartı ile satış yapıp, peşin para ile mazot alabilme imkanı bulunmamaktadır. Hem belediye hizmetlerinin kesintisiz icra edilmesi, hem de akaryakıt satışlarının sürdürülebilmesi için geçici olarak böyle bir uygulama yapılmaktadır. Yoksa bazı vatandaşların iddia ettiği gibi herhangi bir art niyetli uygulama sözkonusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.