Geçtiğimiz günlerde  “İlk Dersimiz Fidan Olsun” protokolü kapsamında Toki Sosyal Bilimler Lisesi okul bahçesinde ağaçlandırma töreni düzenlenmişti. Bu törene Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te katılmıştı. Törende Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden oluşan fidanları toprakla buluşturulmuştu. Bu törenden sonra Afyon Postası’na ulaşan Ayşegül Mutlu isimli bir anne bu fidanların dikildiği okulun yeni bir okul olduğunu ancak göçmek üzere olan bir okul olduğunu dile getirdi. Mutlu, “Bu okulun mütahitinin ödemesi mi yapılmadı merak ettim” diye sorarak şunları söyledi: 

OKUL ÇÖKMEK ÜZERE

Bugün o okula giden tüm yetkililer size sesleniyorum.Sayın Valim, Belediye Başkanım, Milli Eğitim Müdürüm ve diğer Sözü Geçen Büyüklerim.Fidanları dikerken, Okul bahçesini Ağaçlandırırken, ok atarken gördünüz mü? Okul binasının neredeyse çökmek üzere olduğunu, duvarlarının ne kötü olduğunu, kot farklılıklarını, sıvalarının döküldüğünü, fayanslarının patladığını, mermerlerinin çatladığını hatta yerlerinden oynadığını,  kaldırım taşlarının patlak verdiğini, koridorlarındaki dama taşı gibi yamaları, eskisiyle ne alaka dediğiniz bambaşka renkteki fayansların öylesine yapıştırıldığını gördünüz mü? Seviye farklılıklarından dolayı ayağınız takılmadı mı? Tökezlemediniz mi? Şükür. 

HER GÜN DUA EDİYORUM

Çok şükür size bir şey olmamış. Ama ben her gün okula çocuğumu bıraktığımda Allahım nolur bugun deprem olmasın diye dua ediyorum. Bu arada binanın ta fizanda olduğunu, doğru dürüst bir yolunun olmadığını, güzergahın minübüslere, halk otobüslerine ne kadar ters olduğunu farkettiniz mi? Ben özel arabamla giderken bile labirent gibi hangi yoldan gitsem de çukurlara düşmesem, hangi yol daha kısa, okulun gerçek güzergahı hangisi diye düşünüyorum.Okulun direk ulaşılabilir bir rotası yok. Yolu yok. Köprüsü yok.Allahın unuttuğu bir yerde bu okulun aslında nitelikli bir okul olduğunu da hatırlatayım mı? Okulu gördüğünüzde burası hangi köydeydi, zavallı köy halkı okulu hiç tamir ettiremişler diye de düşünmüş olmasaydınız keşke.

BURASI NİTELİKLİ OKULSA İMAM HATİP NASA’YA ELAMAN YETİŞTİRİYORDUR

Çünkü aklından böyle düşünceler geçiyor okulu ilk gördüğünde. Aklında deli sorular oluyor hatta. Eğer burası nitelikli bir okulsa diyorsun Akarçayın yanındaki İmam Hatip Proje okulundan da Nasa’ya eleman yetiştiriliyordur herhalde diyorsun kendi kendine.Afyon merkezin en iyi ilk 4. Okulu olan Toki Sosyal Bilimler böyleyse diyorsun aferim mütahitlere. Herhangi bir ücra kösedeki mahalle okulunu kimbilir nasıl inşa ediyorlar. 

BU OKUL İÇİN MÜTAHİTİNİN ÖDEMESİ YAPILDI MI?

Bu okulun mütahitinin ödemesi mi yapılmadı merak ettim. Bu kadar baştan sağma yapılamaz bir bina. Haaa çokda geçmişi yok öyle Şemsettin gibi falan. Daha dün yapıldı desek yalan olmaz.Ahhh Valim daha söylenecek çok şey var. Eğer huzurunuza kabul buyurursanız bir veli olarak gelip dertleşiriz. Hatta ben gönüllü eksper olurum size. Okullarda fidan dikmekten daha önce neler yapılmalı rapor sunarım size.  Kendi fidanlarımızı öldürmeden yeni fidan dikmeyelim bana kalırsa.

Mutlu'nun bu sözleri valiliğin sosyal medya hesaplarında ağaçlandırma programı ile ilgili yapılan paylaşımın altına yorum olarak yazdığı görüldü. 

Editör: TE Bilişim