Sandıklı’da bulunan 370 yatak kapasiteli 1000 kişinin konaklayabildiği 5 yıldızlı May Termal Otel’in önce soğuk suyu sonrada otelin havuzlarında, ısınmasında Spa merkezinde kullanılan termal suyu kesildi. Otel Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Afyon Postası’na konuşarak, sıcak suya borçlarının olmadığı halde suyu dağıtan Belediye iştirakiyle kurulan SANJET şirketinin suyu kestiğini söyledi. Yaşar, özetle şunları söyledi:

BORCUMUZ YOK, SICAK SUYU KESTİLER

Tesisizimin geçen hafta cuma gününden bu güne kadar sıcak suyu kesik vaziyette. Borcumuzun olmamasına rağmen sıcak suyumuz kesik bu bize bildirildi. Bunun sebebini sormak için gittiğimizde dekontlarla borcumuzun olmadığını bildirdik. Bunun sebebinin başkan bey olduğunu, kendisinin karar vereceğini söylediler. Başkana gittik, kendisinden cevap alamadık. Gerekli yerlerden kendisini arattırdığımızda “siz karışmayın” diyor.  Bir haftadır otelimizde sıcak suyumuz yok. 

GÜNDE 35 BİN LİRA HARCIYARACAK GAZLA SU ISITIYORUZ

Şu anda termal havuzumuz yok. Otelimizdeki odalardaki suyu gazla ısıtıyoruz. Günlük 35 bin liralık gaz yakıyoruz. İki haftadır böyle idare ediyoruz. Burası termal tesis ama termal suyu kullanamıyoruz. 

200 PERSONEL İŞSİZ KALACAK

Burada 200 tane personel çalışıyor. Misafirlerimiz otelde konaklamıyor. Artık bu 200 personeli gönderip oteli kapatma durumuna geldik. Bununla ilgili destek istiyoruz. Böyle giderse oteli kapatacağız. Bu personel işsiz kalacak. 

ÇEŞİTLİ DEDİKODULAR VAR

Rus pazarına açılmıştık. Afyon ve Sandıklı bölgesi iyi bir yatırım yapmıştık. Bu durum turizmi baltalamaktır. Burası Afyon’un en gözde otellerinden. Neden yaptığı yönünde bir sürü dedikodu var. Ama tam olarak neden böyle bir şey yaptığını bilmiyoruz. Her şey başkanda bitiyor. Sıcak suyu dağıtan SANJET şirketinin başkanıda kendisi, soğuk suyu dağıtan belediyeninde başkanı kendisi. 

SOĞUK SUYA BORCUMUZ VAR, BELEDİYEYE 417 BİN LİRA İLE GİTTİK ALMADILAR

Soğuk su noktasında da bir problem var. Bizim soğuk suya borcumuz vardı. Afaki bir fatura geldi. Bu faturanın incelenmesini istedik. Günü gelince suyumuzu kestiler. O borcu ödemek için gittiğimizde ise bizden parayı almadılar. 417 bin lira su faturası geldi. Bu 2 aylık bir fatura. Daha önce aylık 85-90 bin gibi bir soğuk su faturası geliyordu. Bu su saatinin incelenmesi talebinde bulunduk bize bahçe sulaması yaptınız gerekçesiyle böyle bir fatura geldiği söylendi. O borcuda ödemek istiyoruz. Ama belediye bizden bu parayıda tahsil etmiyor. Elimizdeki dekontlarda da görebilirsiniz, tahsil makbuzu olarak göstermiyorlar. Yani parayı göndermemize rağmen işleme almıyorlar. Emanette duruyor diye gösteriyorlar. 

BİZ BOCUMUZUN OLMADIĞI SICAK SUYUN AÇILMASINI İSTİYORUZ

Biz borcumuz olmayan sıcak suyumuzun açılmasını istiyoruz. Soğuk suyunda borcunu ödeyelim diyoruz. Belediyeye 420 bin tl ile gittik paramızı almadılar. Ama borcumuzu almıyorlar. Toplam belediyeye 1 milyon 300 bin lira borcumuz var.  400 bin lira ödeyelim diyoruz, yapılandırmamız bozulmuş. Bunun bozulduğunu biliyoruz, bunu taksite bölelim diyoruz. Destek istiyoruz ama cevap alamıyoruz. Başkan bey “bana bütün parayı getirecekler” diyor. 

KAÇ DEFA TAAHHÜT VERDİLER, GELEN GİDEN OLMADI

Konuyla ilgili Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e de ulaştık. Çöl konuyla ilgili Afyon Postası’na şu açıklamayı yaptı: “Hem soğuk suda hem sıcak suda borçları var. Sıcak suyla alakalı borçlarını sanırım ödediler. Soğuk suyla ilgili sanırım borçlarını ödüyorlar. Bizde açıyoruz sıkıntı yok. Borcu ödeyen herkese hizmet veriyoruz. Mayıs, Haziran Temmuz, Ağustos ayının borçları. Sıcak suda soğuk suda böyle. O dönemde kullan kullan, 500-600 bin borç olsun. Şimdi ben şöyle yapacağım desin, kusura bakmasın öyle bir dünya yok. Kaç defa çağırdım bana gün verdiler taahhüt verdiler. Ne gelen oluyor ne giden. Mülkiyet Ziraat Bankası’na ait. Otelin sahibi Ziraat Bankası. Olay karanlık. Neyse o beni ilgilendirmez. Parasını ödeyen hizmetini alır. Paralarının tamamını ödemeyi taahhüt edecekler. Kusura bakmasınlar. Böyle bir şey yok. Rus turistler gelecekmiş bu parayı ödeyemeyecekse bu işi yapmasınlar. Arkadaşlar konuştu, parayı havale yapacaklar bizde suyu açacağız. Sorun yok. Diğer borçlarını ödeme taahhütünü verecekler bunları ödeyecekler. Bunun aksi bir şey yaparlarsa yine karşı karşıya geliriz”

HABER: NAİL AZBAY

FOTOĞRAF VE VİDEO: SILANUR KARA