-Afyon Postası’nın Özel Haberi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da berberler 51 gün sonra iş başı yaptı. İş başı yapan berberlerin ve maske ve eldiven kullanarak çalıştıkları gözlemlendi. Müşteriler de yine aynı şekilde tıraş koltuğuna maske ile oturdu. Öte yandan tıraş esnasında kullanılan teçhizatlarını yine dezenfekte edildiği, salgınla mücadele kapsamında gerekli hassasiyetin gösterileceği vurgulandı öğrenildi.

EKMEĞİMİZE KAVUŞTUK

Yeşilyol’da halka hizmet veren Almina Erkek Kuaförü işletmesinin sahibi Mahmut Honça’da o berberlerden bir tanesiydi. Honça, 51 gün sonra işletmesini açtığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Ekmeğimize kavuştuk” yorumunda bulundu. Honça, 45 yaşında olduğunu ve bugüne kadar böyle bir şey görmediğini, bundan sonra da bu tür salgın hastalıkların yaşanmamasını temenni etti.

BERBERLERİN KIYMETİNİ ANLADIK

Mahmut Honça’nın işletmesinde tıraş olan Afyonkarahisarlı vatandaş Halil Özleme ise bu süreçte berberlerin kıymetini daha iyi anladıklarını belirtti. Özleme, şunları söyledi: “Bu süreçte her şeyin olduğu gibi berberlerinde kıymetini anlamış olduk. Sabahın ilk saatlerinde berber aramaya başladık. Kuaförelere koşturduk. Eskiden çok rahattık. Çok rahattık. Her yerde berber kuaför vardı. Elimizin altında diye düşünüyorduk. Ama bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Ben bu süreçte evde tıraş olmayı denedim ama pek başarılı olamadım” dedi