Konuyla ilgili İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklama şöyle: 

Bölgede çalışma yapan yaklaşık 43 mermer andezit ve taş ocaklarının aşırı tonajlı çalışması nedeni ile köy yollarına uğramadan 18 km maden çevre yolu; Afyonkarahisar İl Özel İdaremiz tarafından İscehisar ilçemizde hummalı bir şekilde devam etmektedir.

Yolun tamamlanmasının ardından 4 köyü birbirine bağlayacak olan maden yolu, birçok köyümüzde ise ağır tonajlı araçların vermiş olduğu zararları ortadan kaldırarak yaklaşık 100 km’lik yol ağımızı bozulmaktan kurtarmış olacak. 

İlimizin sarp arazilerinin bulunduğu bölgelerde, vatandaşları güvenli ve konforlu yollara kavuşturmak için büyük bir mücadele örneği sergileyen Özel İdare ekipleri, Ferhat misali dağları dize getiriyor. 

Köy ve grup yollarında standardı yüksek güzergahlar için çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte gaza bastı. Birçok noktada ulaşım yatırımlarını sürdüren Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, asfaltla buluşturacağı yolların altyapılarında hummalı bir çalışma başlattı.