-Afyon Postası’nın Özel Haberi.

Afyonkarahisar’da bir baba, Neriman Küçükkurt Ortaokulu’nda bu sene 8’nci sınıfa gidecek olan çocuğu için her ders için ayrı ayrı olmak üzere toplam 26 kaynak kitap talep edildiğini iddia etti.  Yaşadıklarını Afyon Postası’na anlatan baba, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İnkılap Tarihi, İngilizce, ve Din Kültürü ile alakalı toplam 26  adet kitap aldıklarını, bunlar için 800 lira harcadıklarını söyledi. Babanın, “Bu yapılan şeyin anlamı zor durumda olan yayın evleri ve kırtasiyeleri kurtarmaktır” demesi dikkat çekti. 

26 TANE KİTAP ALMAMIZ İSTENİYOR.

Baba, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Şu anda devletin verdiği 7 kitabın dışında 26 kaynak kitap almamız isteniyor. Sağolsunlar bizi yormamak için adrese teslim olarak hangi kitabı nereden alacağımızı söylediler. Gidip aldık. Bu kitaplar için 800 lira harcadık. Daha defter, kalem alacağız. Bu nasıl iş böyle?”

SADECE İNGİLİZCE DERSİ İÇİN 6 KAYNAK KİTAP VAR

Duruma isyan eden baba, “Benim çocuğum için 6 ayrı İngilizce kitabı var. Bir tanesi Amerikan aksanı ile alakalı.Bir diğeri İngiliz aksanı ile alakalı digerleride konuşma ve yazma ile ilgili sanırım. Maşallah bizim çocuklar İngilizceyi sular seller gibi sökmüşte diğer aksanları öğrenmeye başlamış.”diye serzenişte bulundu.

İNKILAP TARİHİNDEN 4 KİTAP VAR

Öğrenci babası, İnkılap Dersi ile alakalı 4 ayrı kitap aldıklarını söyleyerek, “Benim çocuğumun şu anda 4 tane birbirinden ayrı İnkılap Tarihi kitabı var. Biz bu kitapları ne yapacağız? Benim çocuğum bunu okuyup tarihi yeniden mi yazacak?” dedi 

DİN KÜLTÜRÜ KİTABI DEVLETİN KİTABINDAN FARKLI MI? 

Din Kültürü dersi ile alakalıda kaynak kitap aldıklarını anlatan baba, “Şu anda 2 ayrı Din Kültürü ile alakalı kitap aldırdılar bize. Çok merak ediyorum, devletin bize verdiği Din Kültürü ile alakalı kitap ile bu kaynak kitaplar arasında bulunan Din Kültürü ile alakalı kitap arasında ne fark var? Biri bana bunu anlatırsa çok sevinirim.” 

AMAÇ KIRTASİYE VE YAYIN EVLERİNİ KURTARMAK MI? 

İsminin açıklanmasını istemeyen baba, “Neden bu kadar kitap aldığımızı araştırdığımızda, pandemi  nedeniyle yayın evlerinin ve kırtasiyelerin zor durumda olduğunu bu yüzden onları kurtarmak amacıyla böyle bir şey yapıldığını öğrendik. Böyle bir şey olabilir mi? Yayın evlerini yada kırtasiyeleri kurtarmak velilerin görevi mi? Böyle bir şey olamaz. Yazıktır, günahtır. Hele ki pandemi sürecinde ekonomik anlamda zor durumda olan ailelere böyle bir zulüm hak mı? Öğretmenler sağolsunlar aileleri bu kitaplara almaya mecbur koşmak için EBA’dan dersleri ve ödevleri devletin verdiği kitaplardan değil kendi aldırmak istedikleri kitaplardan veriyorlar” dedi

Devletin verdiği kitaplar;

Okulun istediği kaynak kitaplar: