Tarih 11 Ekim 2021’i gösteriyor. Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Çatağıl köyünde, öğrencileri taşıyan okul servisi kontrolden çıkarak çevredeki ormanlık alanda ağaçlara çarparak adeta ikiyi bölünmüştü. Yürekleri yakan bu kazada 5 öğrenci hayatını kaybetmişti.

İHALEYİ ALAN FİRMA SAHİBİ SERBEST KALDI

Kazadan sonra servis aracını süren şoför ve taşıma ihalesini alan firma sahibi tutuklanmıştı. Bugün bu kazayla ilgili Afyonkarahisar Adliyesi’nde ikinci duruşma gerçekleşti. İkinci duruşmada ihaleyi alan firma sahibi İsmail Derin’in serbest bırakılmasına karar verildi. 

“ÇAM AĞACI OLMASAYDI KAZA OLMAYACAKTI”

Firma sahibinin avukatı kendilerini, “orada bir çam ağacı var, o ağaç orada olmasaydı kaza gerçekleşmeyecekti” şeklinde savunma yapması ise pes dedirtti.  Kazada tüm suçu çam ağacına yıkan karşı tarafın savunması ailelerde infial yarattı. Ailelerin avukatı olan Avukat Şükrü Pancar, Afyon Postası’na yaptığı açıklamada, “Karşı taraf vekilinin orada ağaç olmasaydı kaza gerçekleşmeyecekti gibi bir savunması oldu. Biz oraya süratli giriyoruz, tamam mucura kaptırmışta olabilir ama orda çam ağacı olmasaydı çocuklar ölmeyecekti demeye getiriyor. Bugün böyle sancılı bir süreç oldu. İhaleyi alan firmanın sahibi serbest kaldı” dedi

ÇAM AĞACINDAN İFADE ALACAKLARMIŞ

Mahkeme sonrasında konuşan bir acılı aile, “Ölen çocuklarımızda suçlu çam ağacıymış. Çam ağacına ifade almaya varacaklarmış” diyerek duruma tepki gösterdi. 

ÇAMA ÇALIYA SUÇ BULDULAR

Başka bir acılı aile ise, “Elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Çama çalıya suç buldular. Bizi dinlemeden mahkeme salonunda çıkarttılar. Ben doluyum” demesi dikkat çekti. 

BU BİR CİNAYET

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise, ailelerin yanına giderek onlara destek oldu. CHP’li Köksal, şunları söyledi: “Acının tarifi yok. Aileler bir kez daha yıkıldı. Bu aracın öğrenci taşımaya uygun olmadığı ortaya çıktı. Bunun denetimi yapılmıyor. Aileler bu konuda kaymakamlıklara gittiğini söylüyor. Bugün çocuklarımız ölüme gönderildi. Bu bir cinayettir. Nedense adalet ağır aksak işliyor. Bir türlü yerini bulmuyor. Bugün gelen tahliye haberi ile aileler bir kez daha yıkıldı”

BU KADAR ADALETSİZLİK OLUR MU?

"Bu şekilde denetimsiz bir şekilde, arkasında okul taşıtı bile yazmayan bir araçla çocukları göz göre göre ölüme gönderilmesine sebep olanlar elini koluna sallayarak hayatlarına devam ediyor. Bu kadar mı adaletsizlik olur? Bu insanların feryadına karşı bu kadar mı duyarsız olunur? İş sadece bir trafik kazası diyerek şoföre indirgenecek bir mesele değil. Bu iş silsile halindedir. O aracı trafiğe çıkaran, denetimi yapmayan, velilerin uyarlarına rağmen önlem almayan her kimse bu işte sorumluluk sahibidir. Bu cinayetin ortağıdır. Bu konuda da en ağır şekilde de cezalandırılmalarını istiyoruz. Aileler haklıdır”

NE OLMUŞTU?

Afyonkarahisar’da 11 Ekim 2021 Pazartesi günü sabah saatlerinde İscehisar ilçesi Çatağıl köyü yolunda ortaokul öğrencilerini taşıyan Adalettin Şen yönetimindeki 03 UU 567 plakalı minibüs, yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Kazada Alanyurt Ortaokulu öğrencileri İsmail Eser (11), Nisa Eser (14) kardeşler ile Teslime Eser (13), Melisa Demirel (14) ve Damla Duran (11) hayatını kaybetti, 5 öğrenci de yaralandı. Kaza sonrası Adalettin Şen ile araç sahibi 71 yaşındaki İsmail Demir tutuklanmıştı.

-Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Haberi.