AK Parti, 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde 30 büyükşehir dışında kalan diğer 51 il belediyesinin statüsünü de büyükşehir statüsüne getirmeyi gündemine aldı. 

EN FAZLA AFYON’U İLGİLENDİRİYOR

Bu konu belkide Türkiye'de en fazla belediyesi bulunan Afyonkarahisar'ı ilgilendiriyor. Şu anda Afyonkarahisar'ın 1 merkez belediyesi, 17 ilçe belediyesi, 42 belde belediyesi ile toplam 60 belediyesi bulunuyor. Ayrıca 421 köyü bulunan Afyonkarahisar yeni düzenleme ile yönetim şekli değişecek.

BELEDİYELER KAPATILACAK

Eğer bu durum gerçekleşirse Afyonkarahisar’daki 42 belde belediyesi kapatılarak bu beldeler mahalleye dönüştürülecek. Ayrıca köylerde mahalle olacak. Afyonkarahisar’da bulunan 421 köy bağlı oldukları ilçenin mahallesi sayılacak. 

EN ÇOK AFYON'UN GÜNEY BELDESİ ÜZÜLÜR

Böyle bir durum karşısında en çok üzülecek kesim kuşkusuz Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Güney köyü olur. 2014 yılında kapatılarak köy olan daha sonra 7 yıl boyunca süren mahkeme sonrasında yeniden belde olmaya hak kazanan Güney, 6 Haziran günü sandık başına gidecek ve belediye başkanı seçecek. Ancak 2024 yılında 81 ilin tamamında büyükşehir uygulamasına geçilmesi durumunda yeniden kapatılmak zorunda kalınacak. 

İŞTE AFYON'DAKİ BELDELER...

BEYYAZI
KOCATEPE
ÇAYIRBAĞ
ÇIKRIK
DEĞİRMENAYVALI
ERKMEN
FETHİBEY
GEBECELER
IŞIKLAR
NURİBEY
SALAR
SUSUZ
SÜLÜMENLİ
SÜLÜN
DİŞLİ
ÖZBURUN
KARAMIKKARACAÖREN
PAZARAĞAÇ
KOCAÖZ
HAYDARLI
TATARLI
DAVULGA
DÖĞER
GAZLIGÖL
KAYIHAN
YAYLABAĞI
SEYDİLER
AKHARIM
AHMETPAŞA
AKÖREN
DÜZAĞAÇ
KILIÇARSLAN
KIRKA
KÜÇÜKHÜYÜK
SERBAN
TAŞOLUK
TINAZTEPE
DEREÇİNE
YEŞİLÇİFTLİK
KARAADİLLİ
GÖMÜ