Kanal 3 ekranlarında yayınlanan Mehmet Emin Güzbey’in sunduğu İsmail Akar ve Ertuğrul Sevim’in yorumcu olarak katıldığı Mega Siyaset programına bağlanan İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, şehirdeki vakaların durumu hakkında konuştu.

AFYON’DA UFA UFAK ARTIYOR

Korkaz: “Türkiye’de vaka sayısı düşüyor, Afyon’da vaka sayıları ufak ufak artıyor. Bu bizi üzüyor.” dedi

20’DEN FAZLA SAĞLIK ÇALIŞANINDA CORONA TESPİT EDİLDİ

İsmail Akar’ın sağlık çalışanları ile alakalı sorusunu yanıtlayan Korkmaz, şunları söyledi: “20 küsür sağlık çalışanımızda sıkıntı oldu. Ama şu anda durumları iyi. Yoğun bakım gibi bir durum olmadı. Şu anda iyiler.” dedi

HASTANELERDE EKİPMAN SIKINTISI YOK

Korkmaz, hastanelerde ki ekipmanların yeterli olduğunu belirterek, “Hastanelerimizde hiçbir şekilde sıkıntımız yok. Maskelerimiz olsun gerekli ekipman sıkıntımız yok. “ diye konuştu.

VAKALARIN ARTMASINDAN KORKUYORUZ

Vatandaşlara seslenen Korkmaz, bayrama kadar tedbirlerie uymaya devam edilmesini istedi. Korkmaz, “Ülkemiz gerçekten iyi bir sınav veriyor. Sayılarımız gayet iyi. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bayrama kadar biraz daha kendimizi sıkarsak daha iyi olacak. O zamana kadar kendimizi sıkarsak gönül rahatlığıyla bayramlaşabiliriz. Ama sokaklar çok kalabalıklaştı. Vakaların artmasından korkuyoruz.”

ACİL MÜDAHALE GEREKEN HERKESE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Afyonkarahisar’da ki hastanelerde farklı bir hastalığı olan ve durumu acil olan herkese sağlık hizmetinin verildiğini belirten Korkmaz, “Diş Hastanemiz acil müdahaleleri kabul ediyor. Ama estetik operasyonları erteliyoruz. Bekleyebilecek olanlar erteleniyor. Acil olan tüm hastalarımız üniversite hastanemiz ve devlet hastanemiz hizmet veriyor.İnsanlar corona var diye hastaneye gelmiyor. Aile hekimlerine gidiyor.”

BU BASİT BİR HASTALIK DEĞİL

Korkmaz, corona virüsün basit bir hastalık olmadığına dikkat çekerek, “Bu hastalık basit bir hastalık değil. Genç bile olsanız ciğerlerinizi zorlayan bir hastalık. O yüzden evde kalın, sosyal mesafeye uyun” diye konuştu.