Afyonkarahisar ilimizde TSE Belgelendirme Müdürlüğü bulunmadığından dolayı sanayicilerimiz ve üreticilerimiz belgelendirme almak için diğer illere gitmek zorunda kalıyorlardı. TSE Belgelendirme Müdürlüğünün ilimizde kurulması için Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Adem Şahin’i makamında ziyaret eden MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, sanayici ve üreticilerimize müjdeli haberi verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milletvekili Taytak, “Afyonkarahisar ilimizde TSE Belgelendirme Müdürlüğü bulunmadığından, belge değerlendirmeleri başka illerde yapılmaktaydı. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser Bey ile yaptığımız görüşmelerde ilimizde TSE Belgelendirme Müdürlüğüne ihtiyaç olduğunu ifade etmişti. Bizde Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof.Dr.Adem Şahin’i makamında ziyaret ederek bu talebimizi kendisine ilettik. Sağolsunlar TSE Başkanımız Prof.Dr. Adem Şahin Bey de Afyonkarahisar ilinin TSE Belgelendirme Müdürlüğüne ihtiyacı olduğunu bunun için her türlü desteği sağlayacaklarını söyleyerek İlimizde TSE Belgelendirme Müdürlüğünün kurulacağını söyledi.  Bundan sonra sanayicilerimiz ve üreticilerimiz TSE belgelendirmesi için diğer illere gitmek zorunda kalmayacak. TSE Başkanı Prof.Dr. Adem Şahin Bey gerekirse ilimizde müdürlük içinde laboratuarda kurulacağını ve belgelendirme müdürlüğünün ilimiz için her türlü desteği sanayici ve üreticimize sağlayacağını söyledi. Ayrıca her türlü faaliyetler yerinde yapılacak. Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Adem Şahin’e desteklerinden dolayı Afyonkarahisarlı sanayicilerimiz ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Afyonkarahisar’da TSE Belgelendirme Müdürlüğü kurulacak”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof.Dr.Adem Şahin, Afyonkarahisar’da TSE Belgelendirme Müdürlüğünün kurulacağını söyleyerek Milletvekili Taytak’a konuyu gündeme getirdiği için ve sanayici ve üreticiyi düşündüğü için teşekkür etti.

Serteser’den Milletvekili Taytak’a teşekkür

Milletvekili Taytak, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’i telefonda arayarak bu müjdeli haberi verdi. Başkan Serteser’de hem Milletvekili Taytak’a hemde TSE Başkanı Şahin’e teşekkür etti. Serteser, “Daha önce sanayicilerimiz ve üreticilerimiz belgelendirme için başka illere gidiyorlardı. Sayın vekilimiz Mehmet Taytak Bey sağolsunlar Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof.Dr.Adem Şahin ile yaptığı görüşmeler sonucunda müjdeli haberi bizleri arayarak iletti. Bundan sonra sanayicilerimiz ve üreticilerimiz yerinde ve daha hızlı hizmet alacaklar. Bu kapsamda hem Milletvekilimiz Taytak’a hemde TSE Başkanımız Adem Şahin’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.