Birlik ve beraberliği pekiştirmek, unutulmaya yüz tutan temel değerleri yeniden hatırlamak, sevgi dilini ve sevginin birleştirici gücünü toplumun tümüne hâkim kılmak amacıyla Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde ilan edilen 2020 Sevgi Yılı Projesi çalışmaları devam ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı etkinlikler sınırlı çerçevede yapılıyor olsa da proje kapsamında her ay farklı bir tema işleniyor. Bu ayın teması olan Komşularla Tanışma, Buluşma, Kaynaşma faaliyetleri de korona virüs salgını tedbirleriyle bir arada yürütülmeye çalışılıyor. Salgın nedeniyle dar bir çerçevede uygulanan bu içerikli projeler zor günlerde toplumsal bağlarımızı yeniden güçlendiriyor.

Geçen Nisan ayının teması olarak belirlenen Yardımlaşma ve Dayanışma etkinlikleri salgınla mücadele çalışmaları ile birleşince beklenenin çok üzerinde bir katılım ve kapsamla gerçekleşmiş oldu.

VEFA DESTEK GRUPLARI 31 BİN KİŞİNİN TALEBİNİ KARŞILADI

Bu kapsamda Vefa Destek Grupları aracılığıyla toplam 31 bin kişinin talebi karşılandı. Polis, Jandarma, 112 ve Sağlık personeli, PTT, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gençlik Merkezleri, imamlar, öğretmenler, AFAD ekipleri, Aile ve Sosyal Politikalar  personeli ve diğer kamu görevlilerinin oluşturduğu , toplam 3041 kahramandan oluşan Vefa Destek grupları aracılığıyla 31 bin 36 kişinin gıda talebi, maaş çekimi, doğum günü kutlaması gibi talepleri yerine getirildi. 10 bin 965 kişiye evinde maaş ödemesi yapılırken, 20 bin 71 kişinin gıda ve diğer taleplerine cevap verildi.

Ekonomik İstikrar Kalkınma Programı Faz destekleri vesilesiyle 34 bin 939 kişiye evinde yardım teslimi gerçekleştirildi. Valilik ve Kaymakamlıklara bağlı SYDV aracılığıyla toplam 7 bin 769 aileye 2 milyon 315 bin 917 TL nakit yardım dağıtıldı.

20 BİNİ AŞKIN AİLEYE GIDA YARDIMI, 500 BİN ÜCRETSİZ MASKE

Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğiyle 19 bin 658 aileye gıda kolisi dağıtılırken, toplam 4 bin 838 aileye 825 bin 850 TL nakit yardım sağlandı.

Tüm vatandaşlara, ilçelere, kamu kurum ve kuruluşları ile fabrika ve eczanelere Valilik tarafından 440 bin adet, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 60 bin adet ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Fransa’dan dönen 179, Suudi Arabistan’dan dönen 182, Kuzey Irak’tan dönen 511, Irak’ın Basra bölgesinden dönen 136 kişi olmak üzere toplam 1008 vatandaş ilimizde konuk edilerek tüm ihtiyaçları karşılandı.

MAYIS AYI FAALİYETLERİ “KOMŞULUK” ÜZERİNE

Sevgi Yılı projesi kapsamında Mayıs 2020 faaliyet konusu olarak belirlenen Komşularla Tanışma, Buluşma, Kaynaşma faaliyetleri de yine salgınla mücadele kuralları kapsamında tüm hızıyla devam ediyor.