Hülya Bilgin Özbek'in tüm açıklaması şöyle: 
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir. Mustafa Kemal Atatürk

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı, ilk öğretmen, kurtuluş savaşının askeri ve siyasi lideri, yaptığı devrimlerle Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, kadına özgürlüğünü veren, ilimi, bilimi, hakkı, hukuku, adaleti benimseyen, saltanatı kaldıran, laikliği ilke edinen ulu önder.

Bugün aramızdan ayrılışının 83.yılı ve 83 yıldır 10 Kasımlar hep ilk günkü hüzünle ve her yıl hiç eksilmeyen bir özlemle yaşanıyor. Yedisinden yetmişine bıraktığın mirasa sahip çıkan, saatler 09.05’i gösterdiğinde bütün ülkenin; ayakta; gözleri dolarak, yutkunarak, saygıyla, sevgiyle ve en çokta özlemle andığı büyük önder. 

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefte yürüyoruz. Yolumuza çıkan taşlar, çakıllar, çukurlar yıldırmıyor bizi. Bu yolda en çokta gençlerimize inanıyoruz. Seni görmeden seven, duygularını ve fikirlerini anlayan o pırıl pırıl gençlerimize güveniyoruz. Ruhun şad olsun Atam.  

‘’Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Lakin Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’’… Mustafa Kemal ATATÜRK